Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1635
Title: | Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою свиней за використання дезінфектанту «біоцидін». Ветеринарно-санітарная оценка продуктов забоя свиней при использовании дезинфектанта «біоцидін» |
Other Titles: | Veterinary-sanitary estimation of swine slaughter products using Вi-dez тм desinfectant |
Authors: | Фотіна, Т. І. Шкромада, О. І. Фотина, Т. И. Шкромада, О. И. Fotina, Т. І. Shkromada, O. І. |
Keywords: | токсичність м’яса органолептичні та біохімічні показники м’яса свиней біологічна цінність м’яса токсичность мяса органолептические и биохимические показатели мяса свиней биологическая ценность мяса toxicity meat organoleptic and biochemical indicators of pork the biological value of meat |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Харківська державна зооветеринарна академія |
Citation: | Фотіна Т. І. Ветеринарно-санітарна оцінка забою свиней за використання дезінфектанту «Біоцидін» [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, О. І. Шкромада // Збірник наукових праць Харківської державної зооветеринарної академії. - Харків, 2014. - Вип. 28. - Ч. 2. - С. 154-158. |
Abstract: | У статті наведено результати досліджень якості м'яса свинини. За токсичними органолептичними, біохімічними та санітарними показниками м'ясо свиней дослідних груп не відрізнялось від проби м’яса контрольних тварин. М’ясо і топлений жир, отримані від свиней, при вирощуванні яких використовували в якості дезінфектанту Бі-дез тм здатні добре зберігатися протягом 8 діб при температурі 0+4°. В статье приведены результаты исследований качества мяса свинины. По токсическим, органолептическим, биохимическим и санитарным показателям мясо свиней опытных групп не отличалось от проб мяса контрольных животных. Мясо и топленый шпик, полученные от свиней, при выращивании которых использовали в качестве дезинфектанта Би-дез тм способны хорошо сохраняться на протяжении 8 суток при температуре 0+4°. |
Description: | The article presents the results of investigation of swine meat quality. According to the toxic, organoleptic, biochemical and sanitary indices swine meat in the research groups did not differ from meat sample of the control animals. Meat and rendered fat, received from swine, raised using Bі-dez тм as a disinfectant, can be stored well during 8 days at the temperature 0+4°. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1635 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.