Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1712
Title: | Перспективы использования яичной скорлупы в технологии сладких блюд на основе пектина |
Other Titles: | Перспективи використання яєчної шкаралупи в технології солодких страв на основі пектину The prospects of eggshells using in technology of the desserts with pectin based |
Authors: | Пивоваров, П. П. Пивоваров, Е. П. Кондратюк, Н. В. Степанова, Т. М. Пивоваров, П. П. Пивоваров, Є. П. Кондратюк, Н. В. Степанова, Т. М. Pivovarov, P. P. Pivovarov, E. P. Kondratjuk, N. V. Stepanova, T. M. |
Keywords: | органический кальций низкоэтерифицированный пектин дисмембратор органічний кальцій низькоетерифікований пектин дисмембратор organic calcium low-esterified pectin dismembrator |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | НТУ «ХПІ» |
Citation: | Перспективы использования яичной скорлупы в технологи сладких блюд на основе пектина [Електронний ресурс] / П. П. Пивоваров, Е. П. Пивоваров, Н. В. Кондратюк, Т. М. Степанова // Вісник Національного технічного університету «ХПІ» : збірник наукових праць. - Сер. "Нові рішення в сучасних технологіях". - Х.: НТУ «ХПІ». - 2014. - № 17. - С. 175-180. |
Abstract: | Рассмотрена реакция комплексообразования между Са2+ и остатками галактуроновых кислот низкоэтерифицированного пектина с последующим образованием термообратимого геля. Разработаны схемы получения полуфабрикатов «Порошок яичной скорлупы» и «Пектиновый гель с порошком яичной скорлупы». Проведен сравнительный органолептический анализ систем на основе желатина и кальцийсодержащего пектина. Розглянуто реакцію комплексоутворення між Са2+ та залишками галактуронових кислот низькоетерифікованого пектину. Описано механізм утворення термооберненого гелю. Розроблено схеми отримання напівфабрикатів «Порошок яєчної шкаралупи» та «Пектиновий гель із порошком яєчної шкаралупи». Проведено порівняльний органолептичний аналіз систем на основі желатину та кальцієвмісного пектину. |
Description: | Consider the reaction of complex formation between Ca2 + and galacturonic acid residues of low-esterified pectin. A mechanism of the formation of thermoreversible gels. Developed schemes of semi-finished "eggshell powder" and "pectin gel powder eggshells." A comparative organoleptic analysis of the gel systems based on gelatin and calcium-pectin. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1712 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Пивоваров_Кондратюк_Степанова ХПИ.pdf | 492,01 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.