Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1816
Назва: | Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою свиней за використання дезінфектанту «біоцидін» |
Інші назви: | Ветеринарно-санітарная оценка продуктов забоя свиней при использывании дезинфектанта «біоцидін» Veterinary-sanitary estimation of swine slaughter products using bi-dez тм deinfectant |
Автори: | Фотіна, Тетяна Іванівна Шкромада, Оксана Іванівна Фотина, Татьяна Ивановна Шкромада, Оксана Ивановна Fotina, Tatiana Shkromada, Oksana |
Ключові слова: | токсичність м’яса біологічна цінність м’яса токсичность мяса биологическая ценность мяса toxicity meat the biological value of meat |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | ХДЗА |
Бібліографічний опис: | Фотіна Т. І. Ветеринарно-санітарна оцінка забою свиней за використання дезінфектанту «Біоцидін» [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, О. І. Шкромада // Збірник наукових праць Харківської державної зооветеринарної академії. –Харків: ХДЗА, 2014. Вип. 28. – Ч. 2 – С. 154–158. |
Короткий огляд (реферат): | У статті наведено результати досліджень якості м'яса свинини. За токсичними органолептичними, біохімічними та санітарними показниками м'ясо свиней дослідних груп не відрізнялось від проби м’яса контрольних тварин. М’ясо і топлений жир, отримані від свиней, при вирощуванні яких використовували в якості дезінфектанту Бі-дез тм здатні добре зберігатися протягом 8 діб при температурі 0 +4°. В статье приведены результаты исследований качества мяса свинины. По токсическим, органолептическим, биохимическим и санитарным показателям мясо свиней опытных групп не отличалось от проб мяса контрольных животных. Мясо и топленый шпик, полученные от свиней, при выращивании которых использовали в качестве дезинфектанта Би-дез тм способны хорошо сохраняться на протяжении 8 суток при температуре 0 +4°. |
Опис: | The article presents the results of investigation of swine meat quality. According to the toxic, organoleptic, biochemical and sanitary indices swine meat in the research groups did not differ from meat sample of the control animals. Meat and rendered fat, received from swine, raised using Bі-dez тм as a disinfectant, can be stored well during 8 days at the temperature 0 +4°. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1816 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
3.pdf | 1,74 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.