Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1894
Title: | Вплив бактофугування на показники якості молока-сировини для сиру кисломолочного |
Other Titles: | Влияние бактофугирования на показатели качества молока-сырья для творога Baktofuhuvannya effect on performance quality raw milk for cheese fermented milk |
Authors: | Кітченко, Л. М. Китченко, Л. М. Kitchenko, L. M. |
Keywords: | холодне очищення мезофільні анаеробні та факультативно анаеробні мікроорганізми спорова мікрофлора холодная очистка мезофильные анаэробные и факультативно анаэробные микроорганизмы споровая микрофлора cold cleaning mesophilic anaerobic and facultative anaerobic bacteria spore microflora |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Сумський національний аграрний університет |
Citation: | Кітченко Л. М. Вплив бактофугування на показники якості молока-сировини для сиру кисломолочного [Електронний ресурс] / Л. М. Кітченко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2014. - Вип. 2/2 (25). - С. 177-180. |
Abstract: | У статті розглянуто питання впливу бактофугування на мікробіологічні показники молока, призначеного для виробництва сиру кисломолочного з метою підвищення його стійкості при зберіганні. Наведено результати досліджень по впливу холодного очищення і бактофугування на зміну кількості соматичних клітин, мезофільних анаеробних та факультативно анаеробних мікроорганізмів, спорової аеробної мікрофлори у молоці. Показано, що використання процесу бактофугування дозволяє підвищити якість сирого молока і створює передумови для збільшення термінів зберігання молочних продуктів, у тому числі сиру кисломолочного. В статье рассмотрены вопросы влияния бактофугирования на микробиологические показатели молока, предназначенного для производства творога, с целью прогнозирования повышения его стойкости при хранении. Приведены результаты исследований по влиянию холодной очистки и бактофугирования на изменение количества соматических клеток, мезофильных анаэробных и факультативно анаэробных микроорганизмов, споровой аэробной микрофлоры в молоке. Показано, что использование процесса бактофугирования позволяет повысить качество сырого молока и создает предпосылки для увеличения сроков хранения молочных продуктов, в том числе, творожных. |
Description: | In the article the problems of bactofugation effect on microbiological milk indices intended for curds manufacture aimed to predict raising its stability during storage have been considered. The article presents the results of the research connected with the effect of cold cleaning and bactofugation on the change of somatic cells quantity, mezophylic anaerobic and electively anaerobic microorganisms and cryptogamic aerobic microflora in milk. It has been shown that the use of bactofugation process allows to raise raw milk quality and creates preconditions for increasing the storage period of milk products including curds. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1894 |
Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ВПЛИВ БАКТОФУГУВАННЯ НА ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ МОЛОКА-СИРОВИНИ.pdf | 218,43 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.