Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1999
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБергілевич, О . М.-
dc.contributor.authorКасянчук, В. В.-
dc.contributor.authorГрішина, Є. А.-
dc.contributor.authorТерьохіна, О. В.-
dc.contributor.authorБергилевич, А. Н.-
dc.contributor.authorКасянчук, В. В.-
dc.contributor.authorГришина, Е. А.-
dc.contributor.authorТерёхина, Е. В.-
dc.contributor.authorBerhilevich, O.-
dc.contributor.authorKasianchuk, V.-
dc.contributor.authorGrishina, E.-
dc.contributor.authorTeryohina, O.-
dc.date.accessioned2015-01-12T09:09:10Z-
dc.date.available2015-01-12T09:09:10Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationБергілевич, О . М. Основні мікробіологічні ризики при оцінці санітарно-гігієнічного стану виробництва молока на фермах [Електронний ресурс] / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, Є. А. Грішина та ін. // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту: науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми: СНАУ, 2014. – Вип. 6 (35). – С. 94 – 98uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1999-
dc.descriptionIn assessing the sanitary conditions of milk production was investigated sanitary indicator microorganisms: the total number of microorganisms, E. coli, Enterbacteriacea and opportunistic pathogens: Salmonella sp., S. aureus on objects 2 dairy farms. Found that most objects are microbiological hazards farms for raw milk: floor in the barn, litter, teat skin, milking machines collector, place under cuffs rubber teat cups. The most often from the tested organisms on objects defined dairy bacteria of the genus Enterobacteriacea. In secret udder cows with mastitis subklinieskim in 78.3% of cases identified S. aureus. Using the cleaning and disinfection procedures reduces the colonization of these objects at 2-3 times.uk_UK
dc.description.abstractПри оцінці санітарно-гігієнічного стану виробництва молока досліджували санітарно-показові мікроорганізми: КМАФАнМ, E.coli, Enterbacteriacea та умовно-патогенні мікроорганізми: Salmonellasp., Staph. aureus на об’єктах 2-х молочних ферм. Встановлено, що найбільш контамінованими об’єктами є підлога, колектор доїльного апарату, гума доїльних стаканів. Використання процедур миття та дезінфекції знижує мікробне навантаження цих об’єктів в 2-3 рази. При оценке санитарно-гигиенического состояния производства молока исследовали санитарно-показательные микроорганизмы: KMAФAнM, Е. coli, Enterbacteriacea и условно-патогенные микроорганизмы: Salmonella sp., S. aureus на объектах 2 молочных ферм. Установлено, что большинство объектов ферм представляют микробиологические опасности для сырого молока: пол в коровнике, подстилка, кожа сосков вымени, коллектор доильных аппаратов, места под манжетами резины доильных стаканов. Наиболее часто из исследуемых микроорганизмов на объектах молочной фермы определяли бактерии рода Enterobacteriacea. В секрете вымени коров, больных субклиниеским маститом в 78,3 % случав идентифицировали S. aureus. Использование процедур мытья и дезинфекции уменьшает микробное обсеменение этих объектов в 2-3 раза.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectмікробіологічні ризикиuk_UK
dc.subjectКМАФАнМuk_UK
dc.subjectліполізuk_UK
dc.subjectоб'єкти молочних фермuk_UK
dc.subjectмикробиологические рискиuk_UK
dc.subjectKMAФAнMuk_UK
dc.subjectлиполизuk_UK
dc.subjectобъекты молочных фермuk_UK
dc.subjectmicrobiological risksuk_UK
dc.subjectthe total number of microorganismsuk_UK
dc.subjectlipolysisuk_UK
dc.subjectobjects dairy farmsuk_UK
dc.titleОсновні мікробіологічні ризики при оцінці санітарно-гігієнічного стану виробництва молока на фермахuk_UK
dc.title.alternativeОсновные микробиологические риски при оценке санитарно-гигиенического состояния производства молока на фермахuk_UK
dc.title.alternativeThe main microbiological risks in assessing the sanitary-hygienic condition of production of milk on farmsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
основні мікробіологічні ризикиДокумент Microsoft Office Word.pdf560,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.