Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2018
Title: Дослідження перетравлюваності вуглеводів безбілкового хліба в умовах in vitro
Other Titles: Исследование переваримости углеводов безбелкового хлеба в условиях in vitro
In vitro research of the digestibility of carbohydrates of non-protein bread
Authors: Цуканова, Олена Сергіївна
Кучерук, Зіновія Іванівна
Цуканова, Елена Сергеевна
Кучерук, Зиновия Ивановна
Tsukanova, Yelena Sergeevna
Kuchеruk, Zinoviya Ivanovna
Keywords: безбілковий хліб
вуглеводи
перетравлюваність
безбелковый хлеб
углеводы
перевариваемость
non-protein bread
carbohydrates
digestibility
Issue Date: 2015
Publisher: ХДУХТ
Citation: Цуканова О. С. Дослідження перетравлюваності вуглеводів безбілкового хліба в умовах in vitro [Електронний ресурс] / О. С. Цуканова, З. І. Кучерук // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. праць / Харк. держ. ун-т харч. та торг. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Вип. 1 (19). - С. 64-72.
Abstract: Досліджено перетравлюваність вуглеводів (крохмалю) безбілкового хліба в умовах in vitro. Встановлено, що вуглеводи безбілкового хліба перетравлюються повільніше, ніж вуглеводи хліба з пшеничного борошна, що є позитивним у безбілковій дієті, оскільки знижується вуглеводне навантаження на організм. Цей ефект досягається за рахунок використання кукурудзяного крохмалю, який більш стійкий до дії ферментів і гірше перетравлюється під дією травних соків людини. Исследована перевариваемость углеводов (крахмала) безбелкового хлеба в условиях in vitro. Установлено, что углеводы безбелкового хлеба перевариваются медленнее, чем углеводы хлеба из пшеничной муки, что является положительным в безбелковой диете, поскольку снижается углеводная нагрузка на организм. Этот эффект достигается за счет использования кукурузного крахмала, который более устойчив к действию ферментов и хуже переваривается под действием пищеварительных соков человека.
Description: Consumer properties of product except the organoleptic and physico-chemical quality indexes, defined by its nutritional value and physiological effect on the human body. Carbohydrates are main components of the new non-protein bread. And it was interesting to investigate their digestibility. The research were conducted in the conditions of in vitro. This method approximately reproduce the conditions of carbohydrate digestion in humans. For research was used the preparation “Pancreatin” with enzymatic activity of lipase 8000 MO FIP, amylase 5600 MO FIP, protease 370 MO FIP.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2018
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дослідження перетравлюваності.pdf1,49 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.