Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2059
Title: | Технологічні особливості ефективного виробництва м’ясо-молочної продукції за рахунок впровадження інтенсивних технологій |
Other Titles: | Технологические особенности эффективного производства мясо-молочной продукции за счет внедрения интенсивных технологий Technological features of effective meat and dairy products of products production by the introduction of intensive methods |
Authors: | Лозинська, І. В. Лозинская, И. В. Lozynska, I. V. |
Keywords: | інтенсифікація м’ясо-молочна продукція економічна ефективність интенсификация мясо-молочная продукция экономическая эффективность intensification meat and dairy products economic efficiency |
Issue Date: | 2014 |
Citation: | Лозинська І. В. Технологічні особливості ефективного виробництва м’ясо-молочної продукції за рахунок впровадження інтенсивних технологій [Електронний ресурс] / І. В. Лозинська // Інноваційна економіка. - № 12 (грудень). - 2014. - С. 144-150. |
Abstract: | Обґрунтовано потребу впровадження інтенсивної технології виробництва м’ясо-молочної продукції сільськогосподарськими підприємствами за умови використання інноваційних методів господарювання, що дасть можливість отримати додатковий економічний ефект. При інтенсивному веденні молочного скотарства підвищення продуктивності тварин повинно бути досягнуто за одночасного скорочення витрат праці на виробництво продукції. У сучасних умовах вирішення цих завдань у більшості випадків пов’язане із модернізацією виробництва на уже існуючих об’єктах. Інтенсивне ведення скотарства нерозривно пов’язане з високим рівнем відтворення поголів’я, що дає змогу забезпечити потреби ферм у тваринах, придатних для експлуатації в сучасних умовах. Такі тварини повинні мати високий надій — 5000-7000 кг молока при стандартному вмісті в ньому жиру і білка, а поголів’я м’ясного напрямку – середньодобові привіси не нижче 600 грам. Обоснована потребность внедрения интенсивной технологии производства мясо-молочной продукции сельскохозяйственными предприятиями при условии использования инновационных методов хозяйствования, которое даст возможность получить дополнительный экономический эффект. При интенсивном ведении молочного скотоводства повышение производительности животных должно быть достигнуто за счет одновременного сокращения затрат труда на производство продукции. В современных условиях решения этих задач в большинстве случаев связано с модернизацией производства на уже существующих объектах. Интенсивное ведение скотоводства неразрывно связано с высоким уровнем воспроизведения поголовья, которое дает возможность обеспечить нужды ферм в животных, пригодных для эксплуатации в современных условиях. Такие животные должны иметь высокий надой - 5000-7000 кг молока при стандартном содержимом в нем жира и белка, а поголовье мясного направления - среднесуточные привесы не ниже 600 грамм. |
Description: | Substantiates the need for the introduction of technology intensive production of meat and dairy farms if the use of innovative methods of management, which will result in additional economic impact. With intensive driving dairy animal productivity increase should be achieved by the simultaneous reduction of labor costs of production. In modern terms these tasks in most cases connected with modernization of production at existing facilities. Intensive cattle breeding is inextricably linked with high livestock reproduction, allowing to meet the needs of farm animals, suitable for use in the modern world. These animals have high yield of milk - 5000-7000 kg with standard content in the fat and protein, and beef cattle - average daily weight increase per 600 grams is below |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2059 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
6. ТЕХНОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЕФЕКТИВНОГО ВИРОБНИЦТВА.pdf | 181,04 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.