Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2107
Title: Морфологічні та культуральні властивості ізолятів Campylobacter spp.
Other Titles: Морфологические и культуральные свойства изолятов Campylobacter spp.
Morphological and сultural properties of isolates of Сampylobacter spp.
Authors: Касяненко, О. I.
Гладченко, С. М.
Касяненко, О. И.
Гладченко, С. М.
Kasjanenko, O. I.
Нladchenko, S. M.
Keywords: ізоляти
живильні середовища
ідентифікація
изоляты
питательные среды
идентификация
isolates
nutritional environments
identification
Issue Date: 2014
Citation: Касяненко О. І. Морфологічні та культуральні властивості ізолятів Сampylobacter spp. [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, С. М. Гладченко // Науковий вiсник Луганського національного аграрного унiверситету. - 2014. - № 60. - С. 60-65.
Abstract: В статті наведені і проаналізовані результати досліджень щодо вивчення особливостей морфологічних ознак кампілобактерій, які були ізольовані із м’яса птиці. Наведені дані щодо культуральних властивостей Campylobacter spp. за культивування в рідких, щільних та напіврідких поживних середовищах. Враховуючи отримані результати щодо морфологічних властивостей і особливості культивування даних мікроорганізмів були проведені дослідження щодо диференціації та ідентифікації мікроорганізмів роду Campylobacter. В статье приведены и проанализированы результаты исследований относительно изучения особенностей морфологических признаков кампилобактерий, которые были изолированы из мяса птицы. Приведены данные относительно культуральных свойств Campylobacter spp. при культивировании в жидких, плотных и полужидких питательных средах. Учитывая полученные результаты относительно морфологических свойств и особенности культивирования данных микроорганизмов были проведены исследования относительно дифференциации и идентификации микроорганизмов рода Campylobacter.
Description: The article describes and analyzes the results of researches on studying features of morphological signs of Campylobacter, which were isolated from poultry. The shown data regarding cultural properties Campylobacter spp. at cultivation of liquid, dense and semi-liquid nutrient mediums. Considering the results obtained relatively morphological properties and features of cultivation of these microorganisms have been conducted research on differentiation and identification of microorganisms of the genus Campylobacter.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2107
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Касяненко О.І.-авт (2).pdf738,21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.