Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2126
Title: | Вивчення впливу ферменту трансглютаміназа на конфірмаційний стан білків борошняного тіста |
Other Titles: | Изучение влияния фермента трансглютаминаза на конфирмацийнное состояние белков мучного теста Study of the effect of an enzyme by confrmative state protein flour dough |
Authors: | Лобачова, Надія Леонідівна Шаніна, Ольга Миколаївна Лобачёва, Надежда Леонидовна Шанина, Ольга Николаевна Lobacheva, Nadeshda Leonidovna Shanina, Olga Nikolaevna |
Keywords: | трансглютаміназа желатин безглютенові борошняні вироби трансглютаминаза желатин безглютеновые мучные изделия transglutaminase gelatin gluten free flour products |
Issue Date: | 2013 |
Citation: | Шаніна, О. М. Вивчення впливу ферменту трансглютаміназа на конфірмаційний стан білків борошняного тіста [Електронний ресурс] / О. М. Шаніна, Н. Л. Лобачова // Харчова наука та технологія : журнал. - 2013. - № 9. - С. 62-65. |
Abstract: | В статті розглянуто технологічні та наукові аспекти застосування ферментутрансглютаміназа (ТГ) як структуроутворювача борошняного тіста для хлібобулочних виробів. Доведено ефективність застосування желатину для підвищення реакційної здатності ферменту. Встановлено конфірмаційні перетворення білків в бік упорядкування їх просторової мережі. В статье рассмотрены технологические и научные аспекты применения фермента трансглютаминаза (ТГ) как структурообразователя мучного теста для хлебобулочных изделий. Доказана эффективность применения желатина для повышения реакционной способности фермента. Установлено конформационное превращение белков в сторону упорядочения их пространственной сети. |
Description: | The technological and scientific aspects of usage of transglutaminase (TG) enzyme as texturizer of dough for bakery products are considered in the article. It is proven the effectiveness of gelatin to increase the reactivity of the enzyme TG. It is established conformational conversion of proteins toward organizing their spatial networks. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2126 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ ФЕРМЕНТУ ТРАНСГЛЮТАМІНАЗА.pdf | 806,9 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.