Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2207
Title: Кількісні та якісні значення ВЖК в сирому молоці, отриманому за умов доїння робототехнікою та на автоматизованій доїльній системі "Карусель"
Other Titles: Количественные и качественные значения СЖК в сыром молоке, полученном в условиях доения робототехникой и на автоматизированной доильной системе "Карусель".
Quantitative and qualitative values of fatty acids in raw milk obtained by milking conditions robotics and automated milking system in "Carousel"
Authors: Марченко, А. М.
Бергілевич, О. М.
Білик, Р. І.
Марченко, А. Н.
Бергилевич, А. Н.
Билык, Р. И.
Marchenko, A. N
Berhilevych, O. N.
Bilyk, R. I.
Keywords: вільні жирні кислоти
соматичні клітини
загальна кількість мікроорганізмів в молоці
свободные жирные кислоты
соматические клетки
общее количество микроорганизмов в молоке
free fatty acids
somatic cells
the total number of microorganisms in milk
Issue Date: 2014
Publisher: РВВ ХДЗВА
Citation: Марченко А. М. Кількісні та якісні значення ВЖК в сирому молоці, отриманому за умов доїння робототехнікою та на автоматизованій доїльній системі "Карусель" [Електронний ресурс] / А. М. Марченко, О. М. Бергілевич, Р. І. Білик // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наукових праць Харківської державної зооветеринарної академії / Ветеринарні науки. - Х. : РВВ ХДЗВА, 2014. - Вип. 28. - Ч. 2. - С. 147-152.
Abstract: Виявлено, що вміст жирних кислот в молоці корів за умов їх доїння робототехнікою та на автоматизованій доїльній системі "Карусель", крім ненасиченої ліноленової кислоти був, в більш високій концентрації в молоці, що отримане за умов доїння робототехнікою. В молоці, яке було отримане шляхом ручного доїння в корів, та в молоці збірному, що було стабілізоване Н2О2, відмічено зменшення кількості жирних кислот порівняно до молока корів за умов їх доїння робототехнікою та на автоматизованій доїльній системі. Найбільш суттєве зменшення кількості жирних кислот було відмічено відносно масляної кислоти, вміст якої в молоці окремих корів був в середньому на 25,5 % меншим відносно цієї кислоти у вищезазначеному збірному молоці. Выявлено, что содержание жирных кислот в молоке коров в условиях их доения робототехникой и на автоматизированной доильной системе "Карусель", кроме ненасыщенной линоленовой кислоты, был более высокий в молоке, полученном в условиях доения робототехники. В молоке, которое было получено путем ручного доения, и в молоке сборном, что было стабилизировано Н2О2, отмечено уменьшение количества жирных кислот по сравнению с молоком от коров после доения робототехникой и на автоматизированной доильной системе. Наиболее существенное уменьшение отмечено масляной кислоты, содержание которой в молоке отдельных коров было в среднем на 25,5% меньше относительно этой кислоты в сборном молоке.
Description: Revealed that the content of fatty acids in milk cows in the conditions of their milking robotics and automated milking system "Carousel", besides the unsaturated linolenic acid was higher in milk obtained under the conditions of the milking robot. In the milk which was obtained by hand milking and collecting milk that was stabilized H2O2 had reduced amounts of fatty acids as compared to milk from cows after milking robotics and automated milking system. The most significant decrease observed butyric acid wherein the content of the milk of individual cows had an average of 25.5% of the acid is smaller relative to the milk collecting.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2207
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Марченко О.М.pdf290,22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.