Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2208
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБергілевич, О. М.-
dc.contributor.authorКасянчук, В. В.-
dc.contributor.authorЄфімова, O. М.-
dc.contributor.authorБергилевич, А. Н.-
dc.contributor.authorКасянчук, В. В.-
dc.contributor.authorЕфимова, O. Н.-
dc.contributor.authorBerhilevych, O. N.-
dc.contributor.authorKasianchuk, V. V.-
dc.contributor.authorEfimova, O. N.-
dc.date.accessioned2015-03-16T12:14:07Z-
dc.date.available2015-03-16T12:14:07Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationБергілевич О. М. Маркери патогенності E.coli O 157-H7 та основні гени-мішені для діагностки цього мікроорганізму в яловичині ПЛР-системою [Електронний ресурс] / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, О. М. Єфімова // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наукових праць Харківської державної зооветеринарної академії. - Сер. "Ветеринарні науки" / Харківська державна зооветеринарна академія. - 2014. - Вип. 29. - Ч. 2. - С. 188-191.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2208-
dc.descriptionIn the article summarizes theoretical data about E. coli O157: H7, which has not been studied and is not diagnosed in Ukraine. E.coli causes hemorrhagic diarrhea and classified as a dangerous food pathogens. Most often, food poisoning causes food ground beef products. The main factors of pathogenicity serovara Escherichia coli O157: H7 are verotoxins Stx1 and Stx2 (or only Stx2), intimin protein, and flagellar antigen enterogemolizin H7. Genes E. coli O157: H7 stx1, stx2, hly i flic, yavlyayutsya major target genes for diagnostic PLR-test systems for the identification of this organism.uk_UK
dc.description.abstractВ статті наведено основні відомості про кишкову паличку О157:H7, яка викликає геморагічну діарею і вважається небезпечним харчовим патогеном. Більшість спалахів харчових отруєнь людей були пов'язані з вживанням яловичого фаршу. Основними факторами патогенності сeровару E.coli O157:H7 - є веротоксини Stx1 та Stx2 (або тільки Stx2), білок інтімін, відповідальний за адгезію збудника до епітеліальних клітин кишечника, ентерогемолізін і джгутиковий антиген H7. Гени E. coli O157:H7 stx1, stx2, hly і flic є основними генами-мішенями для діагностичних ПЛР-тест-систем, що використовуються при ідентифікації цього мікроорганізму. Обобщены теоретические данные про кишечную палочку О157: H7, которая практически не изучена и не диагностируется в Украине. E.coli вызывает геморрагическую диарею и относится к опасным пищевым патогенам. Наиболее часто пищевые отравления вызывает пищевые продукты из говяжьего фарша. Основными факторами патогенности сeровара Escherichia coli O157:H7 являются веротоксины Stx1 и Stx2 (или только Stx2), белок интимин, ентерогемолизин и жгутиковий антиген H7. Гены E. coli O157:H7 stx1, stx2, hly і flic, являються основными генами-мишенями для диагностических ПЛР-тест-систем для идентификации этого микроорганизма.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherХарківська державна зооветеринарна академіяuk_UK
dc.subjectE. coli O157:H7uk_UK
dc.subjectгени-мішеніuk_UK
dc.subjectтест-системаuk_UK
dc.subjectE. coli O157:H7uk_UK
dc.subjectгены-мишениuk_UK
dc.subjectтест-системаuk_UK
dc.subjectE. coli O157: H7uk_UK
dc.subjecttarget genesuk_UK
dc.subjecttest systemuk_UK
dc.titleМаркери патогенності e.coli o157: h7 та основні гени-мішені для діагностики цього мікроорганізму в яловичині тест-системою ПЛРuk_UK
dc.title.alternativeМаркеры патогенности e.coli o157: h7 и основные гены-мишени для диагностики этого микроорганизма в говядине тест-системой ПЛРuk_UK
dc.title.alternativeМarkers to pathogenicity e.coli o157: h7 and main-target for diagnostics of this microorganism in beef with test-system PLRuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бергілевич О.М.pdf163,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.