Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2208
Title: | Маркери патогенності e.coli o157: h7 та основні гени-мішені для діагностики цього мікроорганізму в яловичині тест-системою ПЛР |
Other Titles: | Маркеры патогенности e.coli o157: h7 и основные гены-мишени для диагностики этого микроорганизма в говядине тест-системой ПЛР Мarkers to pathogenicity e.coli o157: h7 and main-target for diagnostics of this microorganism in beef with test-system PLR |
Authors: | Бергілевич, О. М. Касянчук, В. В. Єфімова, O. М. Бергилевич, А. Н. Касянчук, В. В. Ефимова, O. Н. Berhilevych, O. N. Kasianchuk, V. V. Efimova, O. N. |
Keywords: | E. coli O157:H7 гени-мішені тест-система E. coli O157:H7 гены-мишени тест-система E. coli O157: H7 target genes test system |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Харківська державна зооветеринарна академія |
Citation: | Бергілевич О. М. Маркери патогенності E.coli O 157-H7 та основні гени-мішені для діагностки цього мікроорганізму в яловичині ПЛР-системою [Електронний ресурс] / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, О. М. Єфімова // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наукових праць Харківської державної зооветеринарної академії. - Сер. "Ветеринарні науки" / Харківська державна зооветеринарна академія. - 2014. - Вип. 29. - Ч. 2. - С. 188-191. |
Abstract: | В статті наведено основні відомості про кишкову паличку О157:H7, яка викликає геморагічну діарею і вважається небезпечним харчовим патогеном. Більшість спалахів харчових отруєнь людей були пов'язані з вживанням яловичого фаршу. Основними факторами патогенності сeровару E.coli O157:H7 - є веротоксини Stx1 та Stx2 (або тільки Stx2), білок інтімін, відповідальний за адгезію збудника до епітеліальних клітин кишечника, ентерогемолізін і джгутиковий антиген H7. Гени E. coli O157:H7 stx1, stx2, hly і flic є основними генами-мішенями для діагностичних ПЛР-тест-систем, що використовуються при ідентифікації цього мікроорганізму. Обобщены теоретические данные про кишечную палочку О157: H7, которая практически не изучена и не диагностируется в Украине. E.coli вызывает геморрагическую диарею и относится к опасным пищевым патогенам. Наиболее часто пищевые отравления вызывает пищевые продукты из говяжьего фарша. Основными факторами патогенности сeровара Escherichia coli O157:H7 являются веротоксины Stx1 и Stx2 (или только Stx2), белок интимин, ентерогемолизин и жгутиковий антиген H7. Гены E. coli O157:H7 stx1, stx2, hly і flic, являються основными генами-мишенями для диагностических ПЛР-тест-систем для идентификации этого микроорганизма. |
Description: | In the article summarizes theoretical data about E. coli O157: H7, which has not been studied and is not diagnosed in Ukraine. E.coli causes hemorrhagic diarrhea and classified as a dangerous food pathogens. Most often, food poisoning causes food ground beef products. The main factors of pathogenicity serovara Escherichia coli O157: H7 are verotoxins Stx1 and Stx2 (or only Stx2), intimin protein, and flagellar antigen enterogemolizin H7. Genes E. coli O157: H7 stx1, stx2, hly i flic, yavlyayutsya major target genes for diagnostic PLR-test systems for the identification of this organism. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2208 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Бергілевич О.М.pdf | 163,83 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.