Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2258
Title: Продукти для функціонального харчування
Other Titles: Продукты для функционального питания
Products for functional food
Authors: Болгова, Н. В.
Болгова, Н. В.
Bolhova, N. V.
Keywords: харчування
полісахариди
карагенани
функціональні
питание
полисахариды
каррагинан
функциональные
food
polysaccharides
carrageenan
functional
Issue Date: 2014
Publisher: Сумський національний аграрний університет
Citation: Болгова, Н. В. Продукти для функціонального харчування [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Сборник тезисов по материалам 20-й международной научной конференции (15-19 сентября 2014г.). – Ч1. – Сумы: СНАУ, 2014. – С. 159-160.
Abstract: Аналіз досліджень показав, що внесення карагенана сприяє поліпшенню фізико-хімічних показників якості, встановлено поліпшення смакових показників, а також структури і поверхні, відбувається збільшення пластичних властивостей і зменшення пружних. Ці процеси пояснюються особливостями хімічного складу внесеної добавки, яка є досить важливим фактором, що впливає на співвідношення пружних і пластичних компонентів деформації. Результати досліджень показали, що використання карагенана при виробництві продуктів функціонального призначення має широкі перспективи та є актуальним. Анализ исследований показал, что внесение каррагинан способствует улучшению физико-химических показателей качества, установлено улучшение вкусовых показателей, а также структуры и поверхности, происходит увеличение пластических свойств и уменьшения упругих. Эти процессы объясняются особенностями химического состава внесенной добавки, которая является достаточно важным фактором, влияющим на соотношение упругих и пластических компонентов деформации. Результаты исследований показали, что использование каррагинан при производстве продуктов функционального назначения имеет широкие перспективы и является актуальным.
Description: Analysis of studies have shown that the introduction of carrageenan helps to improve physical and chemical parameters of quality indicators established improve the taste and structure and surface properties of the plastic is an increase and a decrease in elastic. These processes are explained by the peculiarities of the chemical composition of additives introduced, which is a very important factor that affects the ratio of elastic and plastic deformation components. The results showed that the use of carrageenan in the production of functional purpose has broad prospects and relevant.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2258
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Болгова Н.В.(Одеса).pdf85,94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.