Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2476
Назва: Зміни в амінокислотному складі м’яса коропа та товстолоба за гострого та хронічного перебігу аеромонозу
Інші назви: Измения в аминокислотном составе мяса карпа и толстолобика при остром и хроническом течении аэромоноза.
Change in the amino acid composition of carp and silver carp meat in acute and chronic course aeromonosis
Автори: Петров, Роман Вікторович
Петров, Роман Викторович
Petrov, Roman Viktorovich
Ключові слова: риба
якість
амінокислоти
рыба
качество
аминокислоты
fish
quality
amino acids
Дата публікації: 2014
Видавництво: РВВ ХДЗВА
Бібліографічний опис: Петров Р. В. Зміни в амінокислотному складі м’яса коропа та товстолоба за гострого та хронічного перебігу аеромонозу [Електронний ресурс] / Р. В. Петров // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наукових праць. - Х. : РВВ ХДЗВА, 2014. - Вип. 28. - Ч. 2. - С. 97-100.
Короткий огляд (реферат): В даній статті наведені дані щодо показників м’яса коропа при гострому та хронічному перебігу аеромонозу. В порівняльному аспекті наведені зміни амінокислотного складу м’яса риби при різних рівнях ураження. В результаті досліджень виявлялись значні відмінності в кількості замінних та незамінних амінокислот у уражених аеромонозом і здорових коропів та білих товстолобиків. Зміни в амінокислотному складі свідчать про глибокі зміни в обміні речовин у уражених аеромонозом риб. В данной статье приведены данные относительно показателей мяса карпа при остром и хроническом течении аэромоноза. В сравнительном аспекте приведены изменения аминокислотного состава мяса рыбы при различных уровнях поражения. В результате исследований выявлялись значительные различия в количестве заменимых и незаменимых аминокислот в пораженных аэромонозом и здоровых карпов и белых толстолобиков. Изменения по аминокислотному составу свидетельствуют о глубоких изменениях в обмене веществ в пораженных аэромонозом рыбах.
Опис: In this paper, hover performance data carp meat in acute and chronic course Aeromonosis. In comparative perspective are changing the amino acid composition of fish meat at different levels of injury. Our results are identified significant differences in the number and replacement of essential amino acids in the affected Aeromonosis and healthy carp and white carp. Changes in amino acid composition indicate profound changes in metabolism in affected Aeromonosis fish.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2476
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Петров Р. В. Зміни в амінокислотному складі м’яса коропа.pdf387,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.