Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2476
Title: Зміни в амінокислотному складі м’яса коропа та товстолоба за гострого та хронічного перебігу аеромонозу
Other Titles: Измения в аминокислотном составе мяса карпа и толстолобика при остром и хроническом течении аэромоноза.
Change in the amino acid composition of carp and silver carp meat in acute and chronic course aeromonosis
Authors: Петров, Роман Вікторович
Петров, Роман Викторович
Petrov, Roman Viktorovich
Keywords: риба
якість
амінокислоти
рыба
качество
аминокислоты
fish
quality
amino acids
Issue Date: 2014
Publisher: РВВ ХДЗВА
Citation: Петров Р. В. Зміни в амінокислотному складі м’яса коропа та товстолоба за гострого та хронічного перебігу аеромонозу [Електронний ресурс] / Р. В. Петров // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наукових праць. - Х. : РВВ ХДЗВА, 2014. - Вип. 28. - Ч. 2. - С. 97-100.
Abstract: В даній статті наведені дані щодо показників м’яса коропа при гострому та хронічному перебігу аеромонозу. В порівняльному аспекті наведені зміни амінокислотного складу м’яса риби при різних рівнях ураження. В результаті досліджень виявлялись значні відмінності в кількості замінних та незамінних амінокислот у уражених аеромонозом і здорових коропів та білих товстолобиків. Зміни в амінокислотному складі свідчать про глибокі зміни в обміні речовин у уражених аеромонозом риб. В данной статье приведены данные относительно показателей мяса карпа при остром и хроническом течении аэромоноза. В сравнительном аспекте приведены изменения аминокислотного состава мяса рыбы при различных уровнях поражения. В результате исследований выявлялись значительные различия в количестве заменимых и незаменимых аминокислот в пораженных аэромонозом и здоровых карпов и белых толстолобиков. Изменения по аминокислотному составу свидетельствуют о глубоких изменениях в обмене веществ в пораженных аэромонозом рыбах.
Description: In this paper, hover performance data carp meat in acute and chronic course Aeromonosis. In comparative perspective are changing the amino acid composition of fish meat at different levels of injury. Our results are identified significant differences in the number and replacement of essential amino acids in the affected Aeromonosis and healthy carp and white carp. Changes in amino acid composition indicate profound changes in metabolism in affected Aeromonosis fish.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2476
Appears in Collections:Статті, тези доповідей



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.