Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2479
Title: Дослідження безпечності і якості тушок коропа уражених Аeromonas hydrophila при дії зовнішніх факторів зберігання та кулінарної обробки
Other Titles: Содержание токсичных элементов и гистамина в мясе карпов, пораженных Aeromonas hydrophila.
The content of toxic elements and histamine in carp meat infected with Aeromonas hydrophila
Authors: Петров, Роман Вікторович
Петров, Роман Викторович
Petrov, Roman Viktorovich
Keywords: короп
безпека
аеромоноз
карп
безопасность
аэромоноз
Сarp
safety
aeromonosis
Issue Date: 2014
Citation: Петров Р. В. Дослідження безпечності та якості тушок коропа уражених Aeromonas hydrophila при дії зовнішніх факторів зберігання та кулінарної обробки [Електронний ресурс] / Р. В. Петров // Ветеринарна медицина 99 : міжвідомчий тематичний науковий збірник. - Харків, 2014. - С. 171-174.
Abstract: В даній статті наведені дані щодо ветеринарно-санітарної оцінки коропів уражених Aeromonas hydrophila в доброякісній та злоякісній формі. При цьому в м'язовій тканині спостерігали зниження вмісту білку, золи та жиру, а також зниження енергетичної цінності. Застосування термічної обробки забезпечує знезараження рибопродуктів від аеромонад. Охолодження та замороження не впливає на життєздатність аеромонад при звичайних технологічних режимах. В данной статье приведены данные по ветеринарно-санитарной оценки карпов пораженных Aeromonas hydrophila в доброкачественной и злокачественной форме. При этом в мышечной ткани наблюдали снижение содержания белка, золы и жира, а также снижение энергетической ценности. Применение термической обработки обеспечивает обеззараживание рыбопродуктов от аеромонад. Охлаждение и замораживание не влияет на жизнеспособность аеромонад при обычных технологических режимах.
Description: This paper presents data on veterinary and sanitary evaluation carp affected Aeromonas hydrophila in benign and malignant form. In the observed decrease in muscle protein content, ash and fat, and reduced energy value. The use of heat treatment ensures disinfection of fish aeromonad. Cooling and freezing does not affect the viability aeromonad under normal process conditions.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2479
Appears in Collections:Статті, тези доповідей



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.