Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2677
Назва: Характеристика микробиологического риска Enterobacter sakazakii в сыром молоке
Інші назви: Характеристика мікробіологічного ризику Enterobacter sakazakii в сирому молоці.
Microbiological risk characterization of Enterobacter sakazakii in raw milk
Автори: Бергілевич, О. М.
Бергилевич, А. Н.
Berhilevych, O.
Ключові слова: Enterobacter sakazakii (E. sakazakii)
сырое молоко коров
характеристика микробиологического риска
Enterobacter sakazakii (E. sakazakii)
сире молоко корів
характеристика мікробіологічного ризику
Enterobacter sakazakii
raw milk of cows
microbiological risk characterization
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Бергилевич А. Н. Характеристика микробиологического риска E. sakazakii в сыром молоке [Електронний ресурс] / А. Н. Бергилевич // Science Rise (РИНЦ (Россия) та ін. : науковий журнал. - 2014. - № 5/4 (5). - С. 54-60.
Короткий огляд (реферат): Представлены результаты характеристики микробиологического риска E. sakazakii в молоке коров экстра и высшего сортов. Определены степени риска: «высокий» - представляет сырое молоко, контаминированое этими бактериями в количестве превышающем 26±4 КОЕ/см3, «низкий» – менее чем 26±4 КОЕ/см3. Установлено, что температура пастеризации 72°С 15с или 30 С полностью устраняет риск от E. sakazakii, в то же время пастеризация 62°С 15 мин. не дает гарантии полного устранения риска. Представлені результати характеристики мікробіологічного ризику E. sakazakii в молоці корів ґатунків екстра і вищого. Визначено ступені ризику: «високий» - сире молоко, яке контаміноване цими бактеріями в кількості, яка перевищує 26 ± 4 КУО / см3, «низький» - менш ніж 26 ± 4 КУО / см3. Встановлено, що температура пастеризації 72 ° С 15с або 30с повністю усуває ризик від E. sakazakii, в той же час пастеризація 62 ° С 15хв не дає гарантії повного усунення ризику.
Опис: The article presents the results of the microbiological risk assessment of bacteria E. sakazakii in cow milk of extra and premium grades. The levels of risk are defined: "high" - is raw milk that is contaminated by these bacteria in an amount exceeding 26 ± 4 CFU / cm3, "low" - less than 26 ± 4 CFU / cm3. It is determined that the pasteurization temperature 72°C for 15 s or 30 s is fully eliminates the risk of E. sakazakii, while pasteurization at 62°C for 15 min does not guarantee the complete elimination of the risk.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2677
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.