Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2680
Title: Витамин Е в яйцах и мясе перепела
Other Titles: Вітамін Е в яйцях і м'ясі перепела
Authors: Гринёва, Д. В.
Болгова, Н. В.
Гриньова, Д. В.
Болгова, Н. В.
Hrynova, D. V.
Bolgova, N. V.
Keywords: витамин Е
яйца
диетический продукт
вітамін Е
яйця
дієтичний продукт
vitamin E
eggs
dietetic product
Issue Date: 2015
Citation: Гринёва Д. В. Витамин Е в яйцах и мясе перепела [Електронний ресурс] / Д. В. Гринёва, Н. В. Болгова // Техника и технология. Теория. Практика : сборник научных докладов, (27.02.2015-28.02.2015.). - Сопот, 2015. - С. 35-38.
Abstract: Статья является обзорной. В ней показано, что мясо перепелов не используют широко в перерабатывающей промышленности. Его используют в основном как диетический продукт. Химический состав мяса перепела достаточно полноценный и богатый незаменимыми аминокислотами, минералами и витаминами. Таким образом, цель наших исследований - обогатить мясо и яйца перепела витамином Е и разработать технологию новых функциональных продуктов с их использованием.
Description: This article is a review. It shows that the quail meat is not used widely in the processing industry. It is used mainly as a dietary product. Chemical composition of meat quail quite full and rich in essential amino acids, minerals and vitamins. Thus, the purpose of our research to enrich the meat and quail eggs vitamin E and to develop the technology of new functional products with their use.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2680
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гринёва Д. В. Витамин Е в яйцах и мясе перепела.pdf230,44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.