Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2697
Title: Продукти харчування нової генерації
Other Titles: Продукты питания новой генерации.
The food of a new generation
Authors: Болгова, Н. В.
Болгова, Н. В.
Bolhova, N. V.
Keywords: функціональні інгредієнти
нутріцевтики
функциональные ингредиенты
нутрицевтики
functional ingredients
nutraceuticals
Issue Date: 14-May-2015
Publisher: ХДУХТ
Citation: Болгова Н. В. Продукти харчування нової генерації [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : міжнародна науково-практична конференція, (14 травня 2015 р.). - Харків : ХДУХТ, 2015. - Ч. 1. - С. 56-58.
Abstract: Таким чином, зацікавленість до розробок продуктів нової генерації неухильно зростає. У зв'язку з розвитком несприятливих факторів зовнішнього середовища виникає попит на інноваційні продукти харчування, модифікації існуючих продуктів харчування, спрямовані на підвищення харчової цінності і безпеки, що вимагає нових видів сировини, функціональних інгредієнтів і способів переробки. Нове усвідомлення проблеми причинно-наслідкових взаємовідносин в системі їжа – організм послужило базою для розробки сучасного покоління продуктів, збагачених нутріцевтиками, біологічно активними добавками, що сприяють поліпшенню структури харчування, зміцненню здоров'я, знижують ризик виникнення різних патологій. Таким образом, заинтересованность к разработкам продуктов новой генерации неуклонно растет. В связи с развитием неблагоприятных факторов внешней среды возникает спрос на инновационные продукты питания, модификации существующих продуктов питания, направленные на повышение пищевой ценности и безопасности, что требует новых видов сырья, функциональных ингредиентов и способов переработки. Новое осознание проблемы причинно-следственных взаимоотношений в системе пища – организм послужило базой для разработки современного поколения продуктов, обогащенных нутрицевтиками, биологически активными добавками, способствующими улучшению структуры питания, укреплению здоровья, снижают риск возникновения различных патологий.
Description: Thus, interest in the development of products of the new generation is growing steadily. In connection with the development of adverse environmental factors there is a demand for innovative food products, modification of existing food products aimed at improving the nutritional value and safety that requires new raw materials, functional ingredients and processing methods. A new awareness of the problem of causal relationships in the food system – the body was the basis for the development of the modern generation products enriched with nutraceuticals, dietary supplements that improve overall nutrition, promote health, reduce the risk of various pathologies.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2697
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Болгова Н. В. Продукти харчування нової генерації.pdf107,14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.