Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2729
Title: Удосконалення процесу сушки паливних брикетів із соломи
Other Titles: Совершенствование процесса сушки топливных брикетов из соломы
Improving the process of drying fuel briquettes from straw
Authors: Семірненко, Ю. І.
Семирненко, Ю. И.
Semirnenko, Y. I.
Keywords: маса
брикети
температура
масса
брикеты
температура
mass
briquettes
temperature
Issue Date: 2015
Publisher: Сумський національний аграрний університет
Citation: Семірненко Ю. І. Удосконалення процесу сушки паливних брикетів із соломи [Електронний ресурс] / Ю. І. Семірненко // Вісник СНАУ. – Сер. «Механізація та автоматизація виробничих процесів». - Суми : СНАУ, 2015. - Вип. № 12 (27).
Abstract: Україна належить до країн частково забезпечених традиційними видами первинної енергії, а отже змушена вдаватися до їх імпорту. Енергетична залежність України від поставок органічного палива, з урахуванням умовно-первинної ядерної енергії становить близько 60 %, країн ЄС - 51 %. Подібною або близькою до української є енергозалежність таких розвинутих країн Європи, як Німеччина - 61,4 %, Франція - 50 %, Австрія - 64,7 %.Применение соломы, как топлива возможно в виде брикетов. При получении брикетов из соломы повышенной влажности целесообразно их досушивать в два этапа. На первом этапе - сушка топливных брикетов проводится атмосферным воздухом, на втором - воздух после первого этапа подогревается калорифером, что обеспечивает более эффективную сушку.
Description: Widespread worldwide pellets and briquettes received due to the peculiarities of the process of combustion, which is a slow and controlled emission of volatile compounds and flue gas emissions. Their calorific value commensurate with conventional fuels, while the amount of harmful substances that stands out, is negligible.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2729
Appears in Collections:Статті, тези доповідей



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.