Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2779
Назва: Навіщо виготовляти масло взагалі
Інші назви: Зачем производить масло вообще
Автори: Сухотепла, К. В.
Приходько, М. Ф.
Сухотепла, К. В.
Приходько, Н. Ф.
Ключові слова: вершкове масло
дієтичне і лікувальне значення
сливочное масло
диетическое и лечебное значение
Дата публікації: 20-кві-2015
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Сухотепла К. В. Навіщо виготовляти масло взагалі [Електронний ресурс] / К. В. Сухотепла, М. Ф. Приходько // Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ, (20-24 квітня 2015 р.) / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2015. - В 3 т. / Т. ІІ. - Суми, 2015. - С. 92.
Короткий огляд (реферат): Вершкове масло - високожирний харчовий продукт, який виготовляється із вершків молока. Крім жиру, в масло переходять всі складові частини вершків - фосфатиди, білки, лактоза, вітаміни, вода. За структурою вершкове масло являє собою жирове середовище з вкрапленнями плазми і бульбашками повітря. Масова частка жиру в маслі складає від 50 до 82,5%. Жир та інші речовини вершкового масла мають дуже високу засвоюваність (96-97%). Енергетична цінність масла складає, ккал/100 г: бутербродного 590-600, солодковершкового 740-750, топленого 850-870. Отже, масло належить до продуктів харчування з високою енергетичною цінністю. Його широко застосовують у кулінарії, хлібопекарській і кондитерській галузях промисловості, для приготування бутербродів тощо. Деякі види масла мають дієтичне і лікувальне значення.
Опис: Сливочное масло - высокожирный пищевой продукт, который изготавливается из сливок молока. Кроме жира, в масло переходят все составные части сливок - фосфатиды, белки, лактоза, витамины, вода. По структуре сливочное масло представляет собой жировую среду с вкраплениями плазмы и пузырьками воздуха. Массовая доля жира в масле составляет от 50 до 82,5%. Жир и другие вещества сливочного масла имеют очень высокую усвояемость (96-97%). Энергетическая ценность масла составляет, ккал / 100 г: бутербродного 590-600, сладкосливочное 740-750, топленого 850-870. Итак, масло относится к продуктам питания с высокой энергетической ценностью. Его широко применяют в кулинарии, хлебопекарной и кондитерской отраслях промышленности, для приготовления бутербродов и тому подобное. Некоторые виды масла имеют диетическое и лечебное значение.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2779
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сухотепла К. В. Навіщо виготовляти масло взагалі.pdf71,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.