Please use this identifier to cite or link to this item:
                
    
    https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2779| Title: | Навіщо виготовляти масло взагалі | 
| Other Titles: | Зачем производить масло вообще | 
| Authors: | Сухотепла, К. В. Приходько, М. Ф. Сухотепла, К. В. Приходько, Н. Ф. | 
| Keywords: | вершкове масло дієтичне і лікувальне значення сливочное масло диетическое и лечебное значение | 
| Issue Date: | 20-Apr-2015 | 
| Publisher: | Сумський національний аграрний університет | 
| Citation: | Сухотепла К. В. Навіщо виготовляти масло взагалі [Електронний ресурс] / К. В. Сухотепла, М. Ф. Приходько // Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ, (20-24 квітня 2015 р.) / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2015. - В 3 т. / Т. ІІ. - Суми, 2015. - С. 92. | 
| Abstract: | Вершкове масло - високожирний харчовий продукт, який виготовляється із вершків молока. Крім жиру, в масло переходять всі складові частини вершків - фосфатиди, білки, лактоза, вітаміни, вода. За структурою вершкове масло являє собою жирове середовище з вкрапленнями плазми і бульбашками повітря. Масова частка жиру в маслі складає від 50 до 82,5%. Жир та інші речовини вершкового масла мають дуже високу засвоюваність (96-97%). Енергетична цінність масла складає, ккал/100 г: бутербродного 590-600, солодковершкового 740-750, топленого 850-870. Отже, масло належить до продуктів харчування з високою енергетичною цінністю. Його широко застосовують у кулінарії, хлібопекарській і кондитерській галузях промисловості, для приготування бутербродів тощо. Деякі види масла мають дієтичне і лікувальне значення. | 
| Description: | Сливочное масло - высокожирный пищевой продукт, который изготавливается из сливок молока. Кроме жира, в масло переходят все составные части сливок - фосфатиды, белки, лактоза, витамины, вода. По структуре сливочное масло представляет собой жировую среду с вкраплениями плазмы и пузырьками воздуха. Массовая доля жира в масле составляет от 50 до 82,5%. Жир и другие вещества сливочного масла имеют очень высокую усвояемость (96-97%). Энергетическая ценность масла составляет, ккал / 100 г: бутербродного 590-600, сладкосливочное 740-750, топленого 850-870. Итак, масло относится к продуктам питания с высокой энергетической ценностью. Его широко применяют в кулинарии, хлебопекарной и кондитерской отраслях промышленности, для приготовления бутербродов и тому подобное. Некоторые виды масла имеют диетическое и лечебное значение. | 
| URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2779 | 
| Appears in Collections: | Статті, тези доповідей | 
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Сухотепла К. В. Навіщо виготовляти масло взагалі.pdf | 71,49 kB | Adobe PDF | View/Open | 
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.