Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2779
Title: Навіщо виготовляти масло взагалі
Other Titles: Зачем производить масло вообще
Authors: Сухотепла, К. В.
Приходько, М. Ф.
Сухотепла, К. В.
Приходько, Н. Ф.
Keywords: вершкове масло
дієтичне і лікувальне значення
сливочное масло
диетическое и лечебное значение
Issue Date: 20-Apr-2015
Publisher: Сумський національний аграрний університет
Citation: Сухотепла К. В. Навіщо виготовляти масло взагалі [Електронний ресурс] / К. В. Сухотепла, М. Ф. Приходько // Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ, (20-24 квітня 2015 р.) / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2015. - В 3 т. / Т. ІІ. - Суми, 2015. - С. 92.
Abstract: Вершкове масло - високожирний харчовий продукт, який виготовляється із вершків молока. Крім жиру, в масло переходять всі складові частини вершків - фосфатиди, білки, лактоза, вітаміни, вода. За структурою вершкове масло являє собою жирове середовище з вкрапленнями плазми і бульбашками повітря. Масова частка жиру в маслі складає від 50 до 82,5%. Жир та інші речовини вершкового масла мають дуже високу засвоюваність (96-97%). Енергетична цінність масла складає, ккал/100 г: бутербродного 590-600, солодковершкового 740-750, топленого 850-870. Отже, масло належить до продуктів харчування з високою енергетичною цінністю. Його широко застосовують у кулінарії, хлібопекарській і кондитерській галузях промисловості, для приготування бутербродів тощо. Деякі види масла мають дієтичне і лікувальне значення.
Description: Сливочное масло - высокожирный пищевой продукт, который изготавливается из сливок молока. Кроме жира, в масло переходят все составные части сливок - фосфатиды, белки, лактоза, витамины, вода. По структуре сливочное масло представляет собой жировую среду с вкраплениями плазмы и пузырьками воздуха. Массовая доля жира в масле составляет от 50 до 82,5%. Жир и другие вещества сливочного масла имеют очень высокую усвояемость (96-97%). Энергетическая ценность масла составляет, ккал / 100 г: бутербродного 590-600, сладкосливочное 740-750, топленого 850-870. Итак, масло относится к продуктам питания с высокой энергетической ценностью. Его широко применяют в кулинарии, хлебопекарной и кондитерской отраслях промышленности, для приготовления бутербродов и тому подобное. Некоторые виды масла имеют диетическое и лечебное значение.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2779
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сухотепла К. В. Навіщо виготовляти масло взагалі.pdf71,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.