Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2787
Title: Дозрівання сиру та його вплив на якість продукту
Other Titles: Созревание сыра и его влияние на качество продукта
Authors: Приходько, М. Ф.
Рябік, С. В.
Приходько, Н. Ф.
Рябик, С. В.
Keywords: сировиробництво
якість продукту
сичужні сири
сыропроизводство
качество продукта
сычужные сыры
Issue Date: 1-Nov-2014
Publisher: Сумський національний аграрний університет
Citation: Приходько М. Ф. Дозрівання сиру та його вплив на якість продукту [Електронний ресурс] / М. Ф. Приходько, С. В. Рябік // Матеріали наукової конференції студентів Сумського НАУ, (1-8 листопада 2014 р.) / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2014. - В 3 т. / Т. ІІ. - С. 10.
Abstract: Дозрівання сиру являє собою складний комплекс взаємозалежних мікробіологічних, біохімічних і фізико-хімічних процесів, що протікають у сирній масі. При цьому всі її складові частини (молочний цукор, жир, мінеральні солі й ін.) зазнають обумовлених перетвореннь, у результаті яких і формуються органолептичні властивості (показники) зрілого сиру. Продукти, що утворюються при молочнокислому бродінні, відіграють важливу роль при виробленні і дозріванні сиру. Так, молочна кислота вже при дозріванні молока сприяє підвищенню його сиропридатності (збільшенню вмісту розчинних солей кальцію).
Description: Созревание сыра представляет собой сложный комплекс взаимосвязанных микробиологических, биохимических и физико-химических процессов, протекающих в сырной массе. При этом все ее составные части (молочный сахар, жир, минеральные соли и др.) испытывают обусловленные преобразования, в результате которых и формируются органолептические свойства (показатели) зрелого сыра. Продукты, образующиеся при молочнокислом брожении, играют важную роль при выработке и созревании сыра. Так, молочная кислота уже при созревании молока способствует повышению его сыропридатности (увеличению содержания растворимых солей кальция).
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2787
Appears in Collections:Статті, тези доповідей



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.