Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2787
Title: | Дозрівання сиру та його вплив на якість продукту |
Other Titles: | Созревание сыра и его влияние на качество продукта |
Authors: | Приходько, М. Ф. Рябік, С. В. Приходько, Н. Ф. Рябик, С. В. |
Keywords: | сировиробництво якість продукту сичужні сири сыропроизводство качество продукта сычужные сыры |
Issue Date: | 1-Nov-2014 |
Publisher: | Сумський національний аграрний університет |
Citation: | Приходько М. Ф. Дозрівання сиру та його вплив на якість продукту [Електронний ресурс] / М. Ф. Приходько, С. В. Рябік // Матеріали наукової конференції студентів Сумського НАУ, (1-8 листопада 2014 р.) / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2014. - В 3 т. / Т. ІІ. - С. 10. |
Abstract: | Дозрівання сиру являє собою складний комплекс взаємозалежних мікробіологічних, біохімічних і фізико-хімічних процесів, що протікають у сирній масі. При цьому всі її складові частини (молочний цукор, жир, мінеральні солі й ін.) зазнають обумовлених перетвореннь, у результаті яких і формуються органолептичні властивості (показники) зрілого сиру. Продукти, що утворюються при молочнокислому бродінні, відіграють важливу роль при виробленні і дозріванні сиру. Так, молочна кислота вже при дозріванні молока сприяє підвищенню його сиропридатності (збільшенню вмісту розчинних солей кальцію). |
Description: | Созревание сыра представляет собой сложный комплекс взаимосвязанных микробиологических, биохимических и физико-химических процессов, протекающих в сырной массе. При этом все ее составные части (молочный сахар, жир, минеральные соли и др.) испытывают обусловленные преобразования, в результате которых и формируются органолептические свойства (показатели) зрелого сыра. Продукты, образующиеся при молочнокислом брожении, играют важную роль при выработке и созревании сыра. Так, молочная кислота уже при созревании молока способствует повышению его сыропридатности (увеличению содержания растворимых солей кальция). |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2787 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Приходько М. Ф. Дозрівання сиру та його вплив на якість продукту.PDF | 1,17 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.