Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2910
Title: Формування конкурентоспроможності продукції аграрних підприємств шляхом впровадження НАССР як системи управління якістю
Other Titles: Формирование конкурентоспособности продукции аграрных предприятий путем внедрения НАССР как системы управления качеством.
Formation of competitiveness of products of agricultural enterprises through the introduction of HACCP as a quality management system
Authors: Петрова, Наталія Олександрівна
Петрова, Наталья Александровна
Petrova, Natalia Aleksandrovna
Keywords: конкурентоспроможність
НАССР
критичні точки контролю
конкурентоспособность
НАССР
критические точки контроля
competitiveness
НАССР
critical control points
Issue Date: 2010
Publisher: Хмельницький економічний університет
Citation: Петрова Н. О. Формування конкурентоспроможності продукції аграрних підприємств шляхом впровадження НАССР як системи управління якістю [Електронний ресурс] / Н. О. Петрова // Наука й економіка : науково-теоретичний журнал Хмельницького економічного університету. - Хмельницьк : ХЕУ, 2010. - № 1 (17). - С. 164-170.
Abstract: В статті доведена доцільність впровадження системи управління якістю як важливого фактору забезпечення формування конкурентоспроможності продукції сільськогосподарських підприємств. Обґрунтована необхідність впровадження системи аналізу небезпечних факторів та визначення критичних точок контролю (НАССР) у сільськогосподарських підприємствах як системи управління якістю на основі екологічності та безпечності продукції агровиробництва. Приведений приклад робочої розрахункової таблиці для виявлення та аналізу небезпечних факторів та визначення критичних точок контролю у м’ясній сировині переробним підприємством із застосуванням системи НАССР. В статье доказана целесообразность внедрения системы управления качеством как важного фактора обеспечения формирования конкурентоспособности продукции сельскохозяйственных предприятий. Обоснована необходимость внедрения системы анализа опасных факторов и определения критических контрольных точек (НАССР) как системы управления качеством на основании экологичности и безопасности продукции агропроизводства. Приведён пример расчётной рабочей таблицы для определения и анализа опасных факторов и вычисления критических контрольных точек в мясном сырье перерабатывающим предприятием с использованием системы НАССР.
Description: In the article well-proven expedience introduction of total quality management (TQM) as the important factor of providing of forming of competitiveness of products of agricultural enterprises. Grounded necessity of introduction of the system of Hazard Analysis and Critical Control Points (НАССР) as control system by quality on the basis of ecofriendlyness and unconcern of products of agricultural production. The example of working calculation table is resulted for the exposure and analysis of dangerous factors and determination of critical points of control in meat raw material by a processing enterprise with application of the system of НАССР.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2910
Appears in Collections:Статті, тези доповідей



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.