Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2945
Title: | Підходи до створення функціональних молочних продуктів |
Other Titles: | Подходы к созданию функциональных молочных продуктов Approaches to the development of functional dairy products |
Authors: | Болгова, Н. В. Болгова, Н. В . Bolhova, N. V. |
Keywords: | молочні продукти функціональні напої сироватка функціональні інгредієнти молочные продукты функциональные напитки сыворотка функциональные ингредиенты dairy products functional beverages whey functional ingredients |
Issue Date: | 2015 |
Citation: | Болгова Н. В. Підходи до створення функціональних молочних продуктів [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Технологии ХХІ века: сб. тезисов по матер. XXI Междунар. науч. конф., (8-10 сентября 2015 г.). – Глухов, 2015. – Ч. 1. – С. 27-28. |
Abstract: | Таким чином, технологія переробки молочної сировини із застосуванням полісахаридів передбачає повне використання всіх компонентів молока для виробництва харчових продуктів, а також залучення у технологічний процес рослинної сировини. В основі технології лежить процес фракціонування компонентів молочної сировини полісахаридами з утворенням молочно - білкових концентратів з певним складом та функціональними властивостями, які в свою чергу є основою для отримання різноманітних функціональних продуктів харчування. Таким образом, технология переработки молочного сырья с применением полисахаридов предусматривает полное использование всех компонентов молока для производства пищевых продуктов, а также привлечение в технологический процесс растительного сырья. В основе технологии лежит процесс фракционирования компонентов молочного сырья полисахаридами с образованием молочно - белковых концентратов с определенным составом и функциональными свойствами, которые в свою очередь является основой для получения разнообразных функциональных продуктов питания. |
Description: | Thus, the technology of processing of raw milk with the use of polysaccharides involves full use of all components of the milk for the production of food products, as well as involvement in the process of vegetable raw materials. The technology is based on a process of fractionation of the components of raw milk polysaccharides to produce milk - protein concentrates with a defined composition and functional properties, which in turn is the basis for a variety of functional foods. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2945 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Болгова Н. В. Підходи до створення функціональних молочних продуктів .pdf | 83,86 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.