Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2977
Назва: Амінокислотний склад та біологічна цінність м’яса свиней за використання запропонованого комплексу дезінфікуючих засобів
Інші назви: Аминокислотный состав и биологическую ценность мяса свиней при использование предложенного комплекса дезинфектантов
Aminoacid composition and biological value porcine for use the complex disinfectants
Автори: Шкромада, О. І.
Улько, Л. Г.
Шкромада, О. И.
Улько, Л. Г.
Shkromada, O. I.
Ylko, L. G.
Ключові слова: дезінфектант
амінокислоти
м'ясо свиней
оксипролін
триптофан
протеїн
дезинфектант
аминокислоты
мясо свиней
оксипролина
триптофан
протеин
disinfectant
amino acids
porcine
hydroxyproline
tryptophan
protein
Дата публікації: 2015
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Шкромада О. І. Амінокислотний склад та біологічна цінність м’яса свиней за використання запропонованого комплексу дезінфікуючих засобів [Електронний ресурс] / О. І. Шкромада, Л. Г. Улько // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту. - Сер.«Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2015. – Вип. 1 (36). – С. 143–145.
Короткий огляд (реферат): В статті наведені дані щодо амінокислотного складу мяса свинини за різних умов утримання. В результаті отриманих даних встановлено, що збільшується кількість сірковмісних амінокислот цистину та метіоніну. Також збільшується вміст амінокислот, які входять до складу білків колагенових та еластинових волокон м’язів. Такі зміни вказують на хронічні запальні процеси у м’язовій тканині туш контрольних свиней. Також провели дослідження для визначення біологічної цінності мяса. В результаті отриманих результатів встановили, що відношення триптофану до оксипроліну у м’ясі свиней контрольних груп було менше на 2,9 %. Тому можна вважати, що використання у тварин контрольних груп вміст у мязовій тканині сполученотканинного білка був вищім, ніж у тварин дослідних груп. В статье приведены данные по аминокислотному составу мяса свинины в разных условиях содержания. В результате полученных данных установлено, что увеличивается количество серосодержащих аминокислот цистина и метионина. Также увеличивается содержание аминокислот, входящих в состав белков коллагеновых и эластиновых волокон мышц. Такие изменения указывают на хронические воспалительные процессы в мышечной ткани туш контрольных свиней. Также было проведено исследование для определения биологической ценности мяса. В результате полученных результатов установили, что отношение триптофана к оксипролина в мясе свиней контрольных групп было меньше на 2,9%. Поэтому можно считать, что использование в животных контрольных групп содержание в мышечной ткани сполученотканинного белка был высшим, чем у животных опытных групп.
Опис: The article presents data on the amino acid composition of pork meat under different conditions. As a result of the data revealed that an increasing number of sulfur-containing amino acids cysteine and methionine. Also increases the content of amino acids that make up the proteins collagen and elastin fibers of the muscles. These changes indicate a chronic inflammation of muscle control pig carcasses. Also conducted a study to determine the biological value of meat. As a result of the results found that the ratio of tryptophan to oxyproline in Porcine control groups was less than 2,9%. Therefore we can assume that the use of animals in the control groups content in muscular tissue was vyschim spoluchenotkanynnoho protein than animal research groups.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2977
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.