Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2977
Title: | Амінокислотний склад та біологічна цінність м’яса свиней за використання запропонованого комплексу дезінфікуючих засобів |
Other Titles: | Аминокислотный состав и биологическую ценность мяса свиней при использование предложенного комплекса дезинфектантов Aminoacid composition and biological value porcine for use the complex disinfectants |
Authors: | Шкромада, О. І. Улько, Л. Г. Шкромада, О. И. Улько, Л. Г. Shkromada, O. I. Ylko, L. G. |
Keywords: | дезінфектант амінокислоти м'ясо свиней оксипролін триптофан протеїн дезинфектант аминокислоты мясо свиней оксипролина триптофан протеин disinfectant amino acids porcine hydroxyproline tryptophan protein |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Сумський національний аграрний університет |
Citation: | Шкромада О. І. Амінокислотний склад та біологічна цінність м’яса свиней за використання запропонованого комплексу дезінфікуючих засобів [Електронний ресурс] / О. І. Шкромада, Л. Г. Улько // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту. - Сер.«Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2015. – Вип. 1 (36). – С. 143–145. |
Abstract: | В статті наведені дані щодо амінокислотного складу мяса свинини за різних умов утримання. В результаті отриманих даних встановлено, що збільшується кількість сірковмісних амінокислот цистину та метіоніну. Також збільшується вміст амінокислот, які входять до складу білків колагенових та еластинових волокон м’язів. Такі зміни вказують на хронічні запальні процеси у м’язовій тканині туш контрольних свиней. Також провели дослідження для визначення біологічної цінності мяса. В результаті отриманих результатів встановили, що відношення триптофану до оксипроліну у м’ясі свиней контрольних груп було менше на 2,9 %. Тому можна вважати, що використання у тварин контрольних груп вміст у мязовій тканині сполученотканинного білка був вищім, ніж у тварин дослідних груп. В статье приведены данные по аминокислотному составу мяса свинины в разных условиях содержания. В результате полученных данных установлено, что увеличивается количество серосодержащих аминокислот цистина и метионина. Также увеличивается содержание аминокислот, входящих в состав белков коллагеновых и эластиновых волокон мышц. Такие изменения указывают на хронические воспалительные процессы в мышечной ткани туш контрольных свиней. Также было проведено исследование для определения биологической ценности мяса. В результате полученных результатов установили, что отношение триптофана к оксипролина в мясе свиней контрольных групп было меньше на 2,9%. Поэтому можно считать, что использование в животных контрольных групп содержание в мышечной ткани сполученотканинного белка был высшим, чем у животных опытных групп. |
Description: | The article presents data on the amino acid composition of pork meat under different conditions. As a result of the data revealed that an increasing number of sulfur-containing amino acids cysteine and methionine. Also increases the content of amino acids that make up the proteins collagen and elastin fibers of the muscles. These changes indicate a chronic inflammation of muscle control pig carcasses. Also conducted a study to determine the biological value of meat. As a result of the results found that the ratio of tryptophan to oxyproline in Porcine control groups was less than 2,9%. Therefore we can assume that the use of animals in the control groups content in muscular tissue was vyschim spoluchenotkanynnoho protein than animal research groups. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2977 |
Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Шкромада О. І. Амінокислотний склад та біологічна цінність м’яса свиней за використання запропонованого комплексу дезінфікуючих засоб.pdf | 268,62 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.