Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3035
Назва: Стратегія контролю харчових зоонозів на етапі вирощування птиці в європейському союзі
Інші назви: Стратегия контроля пищевых зоонозов на этапе выращивания птицы в Европейском Союзе
The control strategy to food zoonosiss at the stage of poultry in the European Union
Автори: Касяненко, О. I.
Гладченко, С. М.
Собина, М. М.
Прошина, А. І.
Безрук, Р. В.
Касьяненко, О. И.
Гладченко, С. М.
Собина, М. М.
Прошина, А. И.
Безрук, Р. В.
Kasjanenko, O. I.
Gladchenko, S. M.
Sobina, M. M.
Proshina, A. I.
Bezryk, R. V.
Ключові слова: ізоляти
мікроорганізми
бактерії
культури
культивування
морфологія
колонії
живильні середовища
диференціація
ідентифікація
изоляты
микроорганизмы
бактерии
культуры
культивирование
морфология
колонии
питательные среды
дифференциация
идентификация
isolates
microorganisms
bacteria
cultures
cultivation
morphology
colonies
nutritional environments
differentiation
identification
Дата публікації: 2015
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Стратегія контролю харчових зоонозів на етапі вирощування птиці в європейському союзі [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, С. М. Гладченко, М. М. Собина [та ін.] // Вісник Сумського нац. аграрного ун-ту. Серія: «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2015. – Вип. 1 (36) . – С. 58-63.
Короткий огляд (реферат): В статті представлені дані щодо вивчення стратегії контролю харчових зоонозів (E.coli O157, Listeria, Salmonella, Campylobacter, Enterococcus) на основі заходів біобезпеки на етапі вирощування птиці в країнах-членах Європейського Союзу. Проаналізовано законодавче регулювання заходів контролю зоонозів птиці в ЄС, фактори передачі, що зумовлюють ризики поширення збудників серед поголів'я птиці. Також вивчено наукові розробки щодо заходів контролю зоонозів на етапах виробництва продукції птахівництва: застосування вакцинації, бактеріофагів, бактеріоцинів, протимікробних препаратів та їх альтернативи на основі пробіотичних препаратів, а також кормових та водних добавок. В статье представлены данные изучения стратегии контроля зоонозов (E.coli O157, Listeria, Salmonella, Campylobacter, Enterococcus) на основе мер биобезопасности на этапе выращивания птицы в странах-членах Европейского Союза. Проанализировано законодательственное регулирование мер контроля кампилобактериозу птицы в ЕС, факторы передачи, которые предопределяют риски распростарения Campylobacter spp. среди поголовья птицы. Также изучены научные разработки мер контроля Campylobacter на этапах производства продукции птицеводства: использования вакцинации, бактериофагов, бактериоцинов, противомикробных препаратов и их альтернативы на основе пробиотических препаратов, а также пищевых и водных добавок.
Опис: This article presents the data for the study of control strategies food zoonosiss (E.coli O157, Listeria, Salmonella, Campylobacter, Enterococcus), based on measures of biosafety at the stage of poultry production in the countries-members of the European Union. Analyzed legislative regulation of control measures to Campylobacter in poultry in the EU, transfer factors contributing to the risks transmission of Campylobacter spp. among poultry population. Also studied scientific development on control measures Саmруlоbасtеr on the stages of production of poultry products: the use of vaccination, bacteriophages, bacteriocins, antimicrobials and their alternatives on the basis of probiotic preparations and feed and water additives.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3035
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.