Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3242
Title: Перебудова в СРСР: думки і наслідки
Other Titles: Перестройка в СССР: мысли и следствия.
Perestroika in the Soviet Union: the thought and investigation
Authors: Вандишев, Валентин Миколайович
Вандышев, Валентин Николаевич
Vandyshev, Valentin Nіkolaevich
Keywords: перебудова
нове мислення
спосіб життя
перестройка
новое мышление
образ жизни
perestroika
new thinking
lifestyle
Issue Date: 2016
Publisher: Wydawnictwo Zakladu Filozofii SGGW
Citation: Vandyshev V. N. Перестройка в СССР: мысли и следствия [Електронний ресурс] // Spotkania z rzeczywistoscią. - Wyd-wo Zakladu Filozofii SGGW, 2016. - С. 71-90.
Abstract: Перебудова в Радянському Союзі (1985-1990) справила великий вплив на народи, які його населяли і на народи Європи. Реструктуризацію, як спробу зробити деякі суттєві зміни в країні, автор не розглядає як унікальне явище, яке вже було від віків, і навіть у ХХ сторіччі. Михайло Горбачов дуже сильно розраховував на можливість утвердження в масах «нового мислення». Але його надії не виправдалися. Запанували корумповані бюрократи. Перестройка в Советском Союзе (1985-1990) оказала большое влияние на населяющие ее народы и народы Европы. Реструктуризацию, как попытку сделать некоторые существенные изменения в стране, автор не рассматривает как уникальное явление, которое было уже в веках, и даже в ХХ веке. Михаил Горбачев очень сильно рассчитывал на возможность утверждения в массах «нового мышления». Но его надежды не оправдались. Возобладали коррумпированные бюрократы.
Description: Perestroika in the Soviet Union (1985-1990) had a great influence on the peoples inhabiting it, and the peoples of Europe. Restructuring as an attempt to make some significant changes in the country, and the author considers as a unique phenomenon, and as something to have been in centuries, and even in the twentieth century. Mikhail Gorbachev is very strongly counting on the possibility of the approval to the masses "new thinking." But his hopes were dashed. The energy adjustment went into one powerful drawn-out whistle of the steamer.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3242
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vandyshev V. N. Перестройка в СССР мысли и следствия.pdf2,88 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.