Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3277
Назва: Розробка технології виготовлення сосисок з використанням м’яса перепелів
Інші назви: Разработка технологии изготовления сосисок с использованием мяса перепелов
Development of manufacturing technology of sausages with quail meat
Автори: Посохова, Марія Олександрівна
Посохова, Мария Александровна
Posokhova, Maria Alexandrovna
Ключові слова: перепел
м'ясо
сосиски
перепела
мясо
сосиски
quail
meat
sausages
Дата публікації: 2015
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Факультет харчових технологій; наук. керівник М. П. Головко
Короткий огляд (реферат): На сьогодні розв’язання проблеми здорового харчування є найважливішим та актуальним державним завданням, пов'язаним із соціальною стабільністю суспільства і здоров'ям населення. Деформований харчовий раціон сучасної людини – дефіцит повноцінного білка, мінеральних елементів (йоду, селену, заліза), вітамінів антиоксидантного характеру і фолієвої кислоти, поліненасичених жирних кислот, харчових волокон – не може забезпечити рекомендованих фізіологічних норм споживання ессенціальних нутрієнтів, що знижує фізичну та розумову працездатність, скорочує тривалість життя. На даний час сектор функціональних харчових продуктів направлений на ринкові сегменти, пов’язані з підтримуванням здоров’я людини, зокрема серцево-судинної і травної систем, а також маси тіла й кісткових тканин. У майбутньому очікується ріст цих сегментів ринку. Одним із основних напрямків функціонального харчування можна вважати лікувально-профілактичне. Воно пропонує більш чітку диференціацію стосовно певних чинників, що діють на організм людини. Лікувальне харчування повинно не лише підвищувати захисні сили, реактивність організму, але й володіти специфічною направленістю дії. З цією метою відповідні продукти харчування і раціони включають компоненти, які поповнюють дефіцит БАР, поліпшують функції переважно пошкоджених органів і систем, нейтралізують шкідливі речовини, сприяють їх швидкому виведенню з організму. У зв’язку із вищевикладеним і враховуючи недостатність на продовольчому ринку України продуктів функціонального призначення, наукове обґрунтування і розроблення технології сосисок з використанням м’яса перепела є актуальним. На сегодня решение проблемы здорового питания является важнейшим и актуальным государственным задачам, связанным с социальной стабильностью общества и здоровьем населения. Деформирован пищевой рацион современного человека - дефицит полноценного белка, минеральных элементов (йода, селена, железа), витаминов антиоксидантного характера и фолиевой кислоты, полиненасыщенных жирных кислот, пищевых волокон - не может обеспечить рекомендованных физиологических норм потребления эссенциальных нутриентов, снижает физическую и умственную работоспособность, сокращает продолжительность жизни. В настоящее время сектор функциональных пищевых продуктов направлен на рыночные сегменты, связанные с поддержанием здоровья человека, в частности сердечно-сосудистой и пищеварительной систем, а также массы тела и костных тканей. В будущем ожидается рост этих сегментов рынка. Одним из основных направлений функционального питания можно считать лечебно-профилактическое. Оно предлагает более четкую дифференциацию по предрасполагающих факторов, действующих на организм человека. Лечебное питание должно не только повышать защитные силы, реактивность организма, но и обладать специфической направленностью действия. С этой целью соответствующие продукты питания и рационы включают компоненты, которые восполняют дефицит БАР, улучшают функции преимущественно поврежденных органов и систем, нейтрализуют вредные вещества, способствуют их быстрому выведению из организма. В связи с вышеизложенным и учитывая недостаточность на продовольственном рынке Украины продуктов функционального назначения, научное обоснование и разработка технологии сосисок с использованием мяса перепела является актуальным.
Опис: Today, the problem of a healthy diet is the most important and urgent public problems related to social stability and public health. Deformed diet of modern man - lack of complete protein, mineral elements (iodine, selenium, iron), vitamins antioxidant nature and folic acid, polyunsaturated fatty acids, dietary fiber - can not provide the recommended physiological norms of consumption of essential nutrients, which reduces the physical and mental performance reduces life expectancy. Currently, functional foods sector aimed at market segments related to maintaining health, including cardiovascular and digestive systems, as well as body weight and bone tissue. In the future expected growth of these market segments. One of the main functional foods can be considered therapeutic and prophylactic. It offers a clear differentiation with respect to certain factors that act on the human body. Clinical nutrition should not only raise defenses, reactivity, but also have a specific orientation action. To this end, appropriate food rations and include components that swell the deficit BAR, improve function primarily damaged organs and systems, neutralize harmful substances contribute to their rapid removal from the body. In view of the above and given the lack of the food market Ukraine product functionality, scientific study and development of technology of sausages using quail meat is important.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3277
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Посохова.pdf
  Restricted Access
2,05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.