Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3356
Назва: Технологія виробництва згущених молочних консервів та проект цеху по виробництву молока знежиреного згущеного з цукром
Інші назви: Технология производства сгущенных молочных консервов и проект цеха по производству молока обезжиренного сгущенного с сахаром
Technology of production of condensed canned milk and design workshop for the production of skimmed milk condensed with sugar
Автори: Синенко, Тетяна Павлівна
Синенко, Татьяна Павловна
Sinenko, Tatiana P.
Ключові слова: молоко
технологія
проектування
молоко
технология
проектирование
milk
technology
design
Дата публікації: 2016
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Факультет харчових технологій ; наук. керівник С. О. Окуневська
Короткий огляд (реферат): Молоко — продукт з обмеженим терміном зберігання, оскільки є сприятливим середовищем для розвитку мікроорганізмів і швидко псується. Крім того, отримання молока має сезонний характер, що не завжди дає можливість вживати його у свіжому вигляді. Тому для забезпечення потреб людей у цьому продукті деяку його частину консервують. Склад молочних консервів нагадує склад сировини - молока чи вершків, з якої вони виготовлені, але хімічні речовини в них більш концентровані, ніж у молоці і вершках. У молочних консервах містяться вітаміни (водо- і жиророзчинні), мінеральні речовини, особливо багато кальцію і фосфору. Молочні консерви мають широке застосування. Вони незамінні в експедиціях, туристичних походах, у військових частинах. Їх використовують для приготування відновлених молока і вершків, кави, какао; в кондитерській, хлібопекарській, макаронній та інших галузях харчової промисловості. Молочні консерви дуже добре зберігаються і транспортуються. Молоко - продукт с ограниченным сроком хранения, поскольку является благоприятной средой для развития микроорганизмов и быстро портится. Кроме того, получение молока носит сезонный характер, что не всегда дает возможность употреблять его в свежем виде. Поэтому для обеспечения потребностей людей в этом продукте некоторую его часть консервируют. Состав молочных консервов напоминает склад сырья - молока или сливок, из которой они изготовлены, но химические вещества в них более концентрированные, чем в молоке и сливках. В молочных консервах содержатся витамины (водо- и жирорастворимые), минеральные вещества, особенно много кальция и фосфора. Молочные консервы имеют широкое применение. Они незаменимы в экспедициях, туристических походах, в военных частях. Их используют для приготовления восстановленных молока и сливок, кофе, какао; в кондитерской, хлебопекарной, макаронной и других отраслях пищевой промышленности. Молочные консервы очень хорошо хранятся и транспортируются.
Опис: Milk - a product with a limited shelf life as a favorable environment for microbial growth and perishable. In order to obtain milk is seasonal, which does not always give an opportunity to use it fresh. Therefore, to meet the needs of people in this product some of its canned. The composition recalls canned milk composition of raw materials - milk or cream from which they are made, but the chemicals are more concentrated than in the milk and cream. In the canned milk contains vitamins (water and fat soluble), minerals, especially a lot of calcium and phosphorus. Dairy preserves are widely used. They are indispensable in expeditions, hiking, military units. They are used for the preparation of reconstituted milk and cream, coffee, cocoa; in confectionery, bakery, pasta and other food industry. Dairy preserves very well kept and transported.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3356
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ТЗКМол-2_copy.pdf
  Restricted Access
1,36 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.