Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3516
Title: Технологічні аспекти застосування чечевиці в консервному виробництві
Other Titles: Технологические аспекты применения чечевицы в консервном производстве
Technological aspects of lentils in canning
Authors: Баштова, Н. К.
Баштовая, Н. К.
Bashtovaja, N. K.
Keywords: м'ясо-рослинні консерви
чечевиця
технологія виготовлення
мясо-растительные консервы
чечевица
технология изготовления
meat-vegetable can food
lentil
technology of making
Issue Date: 2015
Publisher: Сумський національний аграрний університет
Citation: Баштова Н. К. Технологічні аспекти застосування чечевиці в консервному виробництві [Електронний ресурс] / Н. К. Баштова // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво"/ Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2015. - Вип. 6 (28). – С. 83-86.
Abstract: В статті розглядаються питання щодо актуальності використання чечевиці в процесі виготовлення комбінованого продукту - м'ясо - рослинних консервів. Отримані результати дозволяють зробити висновок, що використання пом’якшеної води в технологічному процесі підготовки чечевиці до консервування дає можливість раціонально використовувати сировину, скоротити тривалість процесу і стерилізації консервів та зробити технологічний процес більш економічно вигідним. В статье рассматривались вопросы актуальности использования чечевицы в процессе изготовления комбинированного продукта – мясо – растительных консервов. Полученные результаты позволяют сделать вывод, что использование смягченой воды в технологическом процессе подготовки чечевицы к консервированию дает возможность рационально использовать сырье, сократить продолжительность процесса и стерилизации консервов, а также сделать технологический процесс болем экономически выгодным.
Description: This article discussed the relevance of using lentils in the process of manufacture of a combined product - meat – vegetable canned food.The obtained results allow to conclude that the use of soft water in the technological process of preparation of lentils to the preservation enables efficient use of raw materials, to reduce the duration of the process and sterilization of canned food, and to make the process more cost effective.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3516
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Баштова Н. К. Технологічні аспекти.pdf2,87 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.