Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3554
Назва: Нові патогенні мікроорганізми, що актуальні для контролю в молоці та молочних продуктах
Інші назви: Новые патогенные микроорганизмы, которые актуальны для контроля в молоке и молочных продуктах
New pathogens that are relevant to the control of milk and dairy products
Автори: Касянчук, В.
Бергілевич, О.
Терьохіна, О.
Гришина, Є.
Касянчук, В.
Бергилевич, А.
Терёхина, Е.
Гришина, Е.
Kasianchuk, V.
Berhilevych, O.
Terehina, O.
Grishina, E.
Ключові слова: молоко
молочні продукти
Escherichia coli (Шига-токсинпродукуючі види E. coli)
молоко
молочные продукты
Escherichia coli (Шига-токсинпродуцирующие виды E. coli)
milk
dairy products
Escherichia coli (Shiga-toxin producing types of E. coli)
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Нові патогенні мікроорганізми, що актуальні для контролю в молоці та молочних продуктах [Електронний ресурс] / В. Касянчук, О.Бергілевич, О.Терьохіна, Є.Гришина // Молочна індустрія. – Київ : Марко Пак, 2016. - №2. – С. 30 – 33.
Короткий огляд (реферат): Харчові патогенні мікроорганізми – це досить велика група мікроорганізмів, які спричиняють серйозні соціальні та економічні збитки. Сучасним міжнародним харчовим законодавством та в наукових колах значна увага приділяється вивченню мікробіологічного ризику для людини від харчових патогенів. Молоко та молочні продукти можуть бути одними із джерел цих небезпечних мікроорганізмів. В даній статті наводяться основні відомості про такі патогенні мікроорганізми, як Listeria monocytogenes, Enterobacter sakazakii і ентерогеморагічна Escherichia coli (Шига-токсинпродукуючі види E. coli) та розглядаються мікробіологічні критерії для різних груп молочних продуктів, що зазначені у Регламенті ЄС 2073/2005. Пищевые патогенные микроорганизмы - это довольно большая группа микроорганизмов, которые вызывают серьезные социальные и экономические убытки. Современным международным пищевым законодательством и в научных кругах значительное внимание уделяется изучению риске для человека от пищевых патогенов. Молоко и молочные продукты могут быть одними из источников этих опасных микроорганизмов.В данной статье приводятся основные сведения о таких патогенных микроорганизмах, как Listeria monocytogenes, Enterobacter sakazakii и энтерогеморрагическая Escherichia coli(Шига-токсинпродукуючи виды E. coli) и рассматриваются микробиологические критерии для разных групп молочных продуктов, указанные в Регламенте ЕС 2073/2005.
Опис: Food pathogens - is a fairly large group of microorganisms that cause serious social and economic losses. Modern international food law and in scientific circles much attention is paid to microbiological hazards to humans from food-borne pathogens. Milk and dairy products can be a source of dangerous microorganisms. This article provides basic information about pathogens such as Listeria monocytogenes, Enterobacter sakazakii and enterohemorahichna Escherichia coli (Shiga-toksynprodukuyuchi types of E.coli) and considered microbiological criteria for different groups of dairy products, specified in Regulation EC 2073/2005.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3554
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Касянчук В.Нові патогенні мікроорганізми.pdf549,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.