Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3554
Title: Нові патогенні мікроорганізми, що актуальні для контролю в молоці та молочних продуктах
Other Titles: Новые патогенные микроорганизмы, которые актуальны для контроля в молоке и молочных продуктах
New pathogens that are relevant to the control of milk and dairy products
Authors: Касянчук, В.
Бергілевич, О.
Терьохіна, О.
Гришина, Є.
Касянчук, В.
Бергилевич, А.
Терёхина, Е.
Гришина, Е.
Kasianchuk, V.
Berhilevych, O.
Terehina, O.
Grishina, E.
Keywords: молоко
молочні продукти
Escherichia coli (Шига-токсинпродукуючі види E. coli)
молоко
молочные продукты
Escherichia coli (Шига-токсинпродуцирующие виды E. coli)
milk
dairy products
Escherichia coli (Shiga-toxin producing types of E. coli)
Issue Date: 2016
Citation: Нові патогенні мікроорганізми, що актуальні для контролю в молоці та молочних продуктах [Електронний ресурс] / В. Касянчук, О.Бергілевич, О.Терьохіна, Є.Гришина // Молочна індустрія. – Київ : Марко Пак, 2016. - №2. – С. 30 – 33.
Abstract: Харчові патогенні мікроорганізми – це досить велика група мікроорганізмів, які спричиняють серйозні соціальні та економічні збитки. Сучасним міжнародним харчовим законодавством та в наукових колах значна увага приділяється вивченню мікробіологічного ризику для людини від харчових патогенів. Молоко та молочні продукти можуть бути одними із джерел цих небезпечних мікроорганізмів. В даній статті наводяться основні відомості про такі патогенні мікроорганізми, як Listeria monocytogenes, Enterobacter sakazakii і ентерогеморагічна Escherichia coli (Шига-токсинпродукуючі види E. coli) та розглядаються мікробіологічні критерії для різних груп молочних продуктів, що зазначені у Регламенті ЄС 2073/2005. Пищевые патогенные микроорганизмы - это довольно большая группа микроорганизмов, которые вызывают серьезные социальные и экономические убытки. Современным международным пищевым законодательством и в научных кругах значительное внимание уделяется изучению риске для человека от пищевых патогенов. Молоко и молочные продукты могут быть одними из источников этих опасных микроорганизмов.В данной статье приводятся основные сведения о таких патогенных микроорганизмах, как Listeria monocytogenes, Enterobacter sakazakii и энтерогеморрагическая Escherichia coli(Шига-токсинпродукуючи виды E. coli) и рассматриваются микробиологические критерии для разных групп молочных продуктов, указанные в Регламенте ЕС 2073/2005.
Description: Food pathogens - is a fairly large group of microorganisms that cause serious social and economic losses. Modern international food law and in scientific circles much attention is paid to microbiological hazards to humans from food-borne pathogens. Milk and dairy products can be a source of dangerous microorganisms. This article provides basic information about pathogens such as Listeria monocytogenes, Enterobacter sakazakii and enterohemorahichna Escherichia coli (Shiga-toksynprodukuyuchi types of E.coli) and considered microbiological criteria for different groups of dairy products, specified in Regulation EC 2073/2005.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3554
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Касянчук В.Нові патогенні мікроорганізми.pdf549,29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.