Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3596
Назва: Обгрунтування раціонального співвідношення монокультур B. аnimalis Bb-12 зі змішаними культурами лактобактерій у технологіях ферментованих функціональних молочних продуктів для людей з серцево-судинними захворюваннями
Інші назви: Обоснование рационального соотношения монокультур B.аnimalis Bb-12 со смешанными культурами лактобактерий в технологиях ферментированных функциональных молочных продуктов для людей с сердечно-сосудистыми заболеваниями
Justification of optimal balance for monocultures B. аnimalis BB-12 with mixed cultures of lactobacilli in fermented functional dairy products for people with cardiovascular disease technologies
Автори: Ткаченко, Н. А.
Назаренко, Ю. В.
Окуневська, С. О.
Ткаченко, Н. А.
Назаренко, Ю. В.
Окуневская, С. А.
Tkachenko, N. A.
Nazarenko, J. V.
Okunevska, S. O.
Ключові слова: серцево-судинні захворювання
функціональний продукт
заквашувальна композиція
сердечно-сосудистые заболевания
функциональный продукт
заквасочная композиция
cardiovascular disease
functional products
composition sourdough
Дата публікації: 2015
Видавництво: Паралель
Бібліографічний опис: Ткаченко Н. А. Обгрунтування раціонального співвідношення монокультур B. аnimalis Bb-12 зі змішаними культурами лактобактерій у технологіях ферментованих функціональних молочних продуктів для людей з серцево-судинними захворюваннями [Електронний ресурс] / Н.А. Ткаченко, Ю.В. Назаренко, С.О. Окуневська // Продовольча індустрія : науково-практичний журнал АПК. - Київ : Паралель, 2015.- № 4. - С. 32-36.
Короткий огляд (реферат): Експериментально встановлено та науково обґрунтовано раціональне співвідношення монокультур B. аnimalis з монокультурами Lbc. plantarum і змішаними культурами Lac. lactis ssp. (1 : 1 : 1) у заквашувальній композиції для виробництва ферментованих функціональних молочних продуктів для людей з серцево-судинними захворюваннями. Показано, що для виробництва даної категорії кисломолочних продуктів кількість життєздатних клітин всіх використаних у складі композиції лакто- й біфідобактерій при інокуляції повинна складати 1∙106 КУО/см3, а температура ферментації молочної сировини – 37°С. Экспериментально установлено и научно обосновано рациональное соотношение монокультур B. Аnimalis с монокультурами Lbc. plantarum и смешанными культурами Lac. lactis ssp. (1: 1: 1) в заквасочном композиции для производства ферментированных функциональных молочных продуктов для людей с сердечно-сосудистыми заболеваниями. Показано, что для производства данной категории кисломолочных продуктов количество жизнеспособных клеток всех использованных в составе композиции лакто- и бифидобактерий при инокуляции должна составлять 1 ∙ 106 КОЕ / см3, а температура ферментации молочного сырья - 37 ° С.
Опис: The optimal balance of B. аnimalis, Lbc. plantarum, Lac. lactis ssp. (1 : 1 : 1) in composition sourdough for the production of functional dairy products for people with cardiovascular disease, has been considered and scientifically grounded. It has been shown that in order to produce such category of functional dairy products the revivable cells amount of all used lactobacillus and bifidobacteria under the inoculation must be 1∙106 КУО/см3, with the fermentation temperature of milk – 37°С.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3596
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ткаченко Н. А. Обгрунтування раціонального.pdf713,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.