Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3720
Title: Реалізація права на контакт та спілкування з дитиною при окремому проживанні батьків
Other Titles: Реализация права на контакт и общение с ребенком при отдельном проживании родителей
The right to contact and communication with the child at separation parents
Authors: Гресь, Наталія Миколаївна
Гресь, Наталия Николаевна
Gres, Natalia Nikolaivna
Keywords: дитина
батьки
батьківські права
ребёнок
родители
родительские права
child
parents
parental rights
Issue Date: 2016
Publisher: Запорізький національний ун-т
Citation: Гресь Н. М. Реалізація права на контакт та спілкування з дитиною при окремому проживанні батьків [Електронний ресурс] / Н. М. Гресь // Юридичний науковий електронний журнал. – Запоріжжя : Запорізький національний ун-т, 2016. - №3.
Abstract: Право на контакт та спілкування з дитиною належить до особистих немайнових прав і забезпечується рядом нормативно правових актів і Конвенцій, ратифікованих Україною. Стаття присвячена дослідженню механізму реалізації права на спілкування та контакту з дитиною при окремому проживанні батьків, виявленню теоретичних та практичних проблем при реалізації цього права. В статті аналізуються форми і способи захисту права на спілкування та контакт з дитиною. Зокрема, увага приділена адміністративному та судовому порядку захисту порушеного права на контакт та спілкування з дитиною. Право на контакт и общение с ребенком относится к личным неимущественным правам и обеспечивается рядом нормативно-правовых актов и конвенций, ратифицированных Украиной. Статья посвящена исследованию механизма реализации права на общение и контакт с ребенком при раздельном проживании родителей, выявлению теоретических и практических проблем при реализации этого права. В статье анализируются формы и способы защиты права на общение и контакт с ребенком. В частности, уделено внимание защите нарушенного права на контакт и общение с ребенком в административном и судебном порядке.
Description: This article investigates to the mechanism of communication and contact with child in the separation of parents identify theoretical and practical problems with the implementation of this right. This article analyzes the forms and methods of protecting the right to communication and contact with the child. The right to contact and communicate with the child provided a number of regulations and conventions ratified by Ukraine.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3720
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гресь Н. М. Реалізація права.pdf170,55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.