Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3810
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПриходько, Н. Ф.-
dc.contributor.authorПриходько, М. Ф.-
dc.contributor.authorPrikhodko, N. F.-
dc.date.accessioned2016-08-10T08:56:05Z-
dc.date.available2016-08-10T08:56:05Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationПриходько Н. Ф. Биологическая ценность молочного жира коров украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породы [Электронный ресурс] / Н. Ф. Приходько // Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства : материалы ХІХ Междунар. науч.- практ.конф., (г. Горки, 2-3 июня 2016 г.). – Горки : БГСХА, 2016. – Вип. 19. – Ч. 2. – С. 137-143.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3810-
dc.descriptionThe results of the study of fatty acid composition of milk of cows of lipids Ukrainian brown milk breed, Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed, his score, determining its biological value and interbreed differences. It was found that the content of most of the essential fatty acids and their relations that affect the bioavailability and digestibility of the milk fat, the advantage belongs to the animals Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed. Іndex on the content of fatty acids in the milk can be used in the dairy industry for special milk products, as well as in the selection of animals for breeding with more beneficial properties of the milk.uk_UK
dc.description.abstractВ статье приведены результаты исследования жирнокислотного состава липидов молока коров украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породы, оценка его, определение биологической ценности и ее межпородных различий. Установлено, что по содержанию большинства жизненно важных жирных кислот и их соотношений, влияющих на биологическую ценность и усвояемость молочного жира, преимущество принадлежит животным сумского внутрипородного типа УЧПМП. Данные по содержанию жирных кислот в молоке могут использоваться в молокоперерабатывающей промышленности для создания специальных молочных продуктов, а также в селекции для выведения животных с более полезными свойствами молока. У статті наведені результати дослідження жирнокислотного складу ліпідів молока корів української бурої молочної породи та сумського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи, проведена його оцінка, визначена біологічна цінність та її міжпородні відмінності. Встановлено, що по вмісту більшості життєво важливих жирних кислот та їх співвідношень, що впливають на біологічну цінність та засвоюваність молочного жиру, перевага належить тваринам сумського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи. Дані по вмісту жирних кислот в молоці можуть бути використані в молокопереробній промисловості для створення спеціальних молочних продуктів, а також в селекції тварин з більш корисними властивостями молока.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherБГСХАuk_UK
dc.subjectукраинская бурая молочная породаuk_UK
dc.subjectсумской внутрипородный тип украинской черно-пестрой молочной породыuk_UK
dc.subjectкоровыuk_UK
dc.subjectукраїнська бура молочна породаuk_UK
dc.subjectсумський внутрішньопородний тип української чорно-рябої молочної породиuk_UK
dc.subjectкоровиuk_UK
dc.subjectUkrainian brown milk breeduk_UK
dc.subjectSumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breeduk_UK
dc.subjectcowsuk_UK
dc.titleБиологическая ценность молочного жира коров украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породыuk_UK
dc.title.alternativeБіологічна цінність молочного жиру корів української бурої молочної породи та сумського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породиuk_UK
dc.title.alternativeBiological value of dairy fat cows Ukrainian brown milk breed, Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breeduk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Приходько Н.Ф. Биологическая ценность молочного жира.pdf202,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.