Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3823
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСамохіна, Є. А.-
dc.contributor.authorСамохина, Е. А.-
dc.contributor.authorSamokhina, E. A.-
dc.date.accessioned2016-08-12T06:55:44Z-
dc.date.available2016-08-12T06:55:44Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationСамохіна Є. А. Сучасні фізико-хімічні методи визначення антибіотиків у м'ясопродуктах [Електронний ресурс] / Є. А. Самохіна // Практичні результати та методичні аспекти досліджень з розведення, генетики та біотехнології у тваринництві : матеріали XIV Всеукр. наук. конф. молодих учених та аспірантів, присвяченої пам'яті академіка УААН В. П. Бурката / за ред. М. В. Гладія. – Чубинське, 2016. – С. 56 – 57.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3823-
dc.descriptionAntibiotics of different chemical structure are increasingly used in animal husbandry as preventive and therapeutic agents and also as growth promoters. The most marked trend leads to an increase in the probability of receipt of the residual quantities of these compounds (or their metabolites) in the human bodywith food. Noted that antibiotics: oleandomycin, streptomycin, benzylpenicillin, phenoxymethylpenicillin, kanamycin, trimethoprim, erythromycin, oxytetracycline and chloramphenicol can be unambiguously identified in the mass spectra of chloroform extracts of meat products.uk_UK
dc.description.abstractАнтибіотики різної хімічної будови знаходять усе більш широке застосування у тваринництві в якості профілактичних і терапевтичних засобів, а також в якості стимуляторів росту.Відзначена тенденція веде до збільшення імовірності надходження залишкових кількостей цих сполук (чи їхніх метаболітів) в організм людини з продуктами харчування. Зазначено, що антибіотики: олеандоміцину, стрептоміцину, бензилпеніциліну, феноксиметилпеніциліну, канаміцину, триметоприму, еритроміцину, окситетрацикліну і левоміцетину можуть бути однозначно ідентифіковані в мас-спектрах хлороформних екстрактів з м’ясопродуктів. Антибиотики различного химического строения находят все более широкое применение в животноводстве в качестве профилактических и терапевтических средств, а также в качестве стимуляторов роста. Отмеченая тенденция ведет к увеличению вероятности поступления остаточных количеств этих соединений (или их метаболитов) в организм человека с продуктамипитания. Отмечено, что антибиотики: олеандомицина, стрептомицина, бензилпенициллина, феноксиметилпенициллин, канамицину, триметоприма, эритромицина, окситетрациклина и левомицетина могут быть однозначно идентифицированы в масс-спектрах хлороформных экстрактов из мясопродуктов.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.subjectм'ясопродуктиuk_UK
dc.subjectантибіотикиuk_UK
dc.subjectхроматографіяuk_UK
dc.subjectмясопродуктыuk_UK
dc.subjectантибиотикиuk_UK
dc.subjectхроматографияuk_UK
dc.subjectmeat productsuk_UK
dc.subjectantibioticsuk_UK
dc.subjectchromatographyuk_UK
dc.titleСучасні фізико-хімічні методи визначення антибіотиків у м'ясопродуктахuk_UK
dc.title.alternativeСовременные физико-химические методы исследования антибиотиков в мясопродуктахuk_UK
dc.title.alternativeModern physico-chemical research methods of antibiotikov in meat productsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Самохіна Є. А. Сучасні фізико-хімічні методи.pdf104,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.