Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3972
Title: Інноваційні підходи до забезпечення конкурентоспроможності малих аграрних підприємств
Other Titles: Инновационные подходы к обеспечению конкурентоспособности малых аграрных предприятий
Innovative Approaches to Ensuring the Competitiveness of Small Agricultural Enterprises
Authors: Данько, Юрій Іванович
Danko, Yuriy I.
Данько, Юрий Иванович
Keywords: конкурентоспроможність
аграрне підприємство
розподіл продукції
ланцюг поставок
сталий розвиток
локалізація
competitiveness
agricultural enterprise
product distribution
localization
sustainable development
supply chain
Issue Date: 2016
Publisher: Проблеми економіки
Citation: Данько Ю. І. Інноваційні підходи до забезпечення конкурентоспроможності малих аграрних підприємств [Електронний ресурс] / Ю. І. Данько // Проблеми економіки. – 2016. – № 3. – C. 153–158.
Abstract: Мета статті полягає в обґрунтуванні інноваційних підходів до забезпечення конкурентоспроможності малих аграрних підприємств через побудову коротких «локальних» ланцюгів поставок із урахуванням концепцій ведення сталого сільського господарства. В результаті дослідження були проаналізовані сучасні наукові підходи та реальний стан забезпечення конкурентоспроможності малих і середніх аграрних підприємств. Запропоновано впроваджувати трикомпонентну модель конкурентоспроможності, яка включає у себе перегляд асортименту продукції і відповідних ринкових ніш, перебудову ланцюгів поставок і утворення об’єднань (кластерів). Узагальнено інноваційні моделі доведення кінцевого продукту до споживача. Сформований функціонально-операційний розподіл у системі забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Перспективами подальших досліджень є визначення економічної ефективності від запропонованих заходів щодо конкретного суб’єкта виробничої діяльності
Description: The aim of the article is to justify the innovative approaches to ensuring the competitiveness of small agricultural enterprises by building short “local” supply chains in view of the concepts of sustainable agriculture. The study analyzes the modern scientific approaches and the real state of ensuring the competitiveness of small and medium agricultural enterprises. It is proposed to introduce a three-component model of competitiveness, which includes reviewing the range of products and related market niches, restructuring supply chains and creating associations (clusters). The innovative models of bringing the final product to the consumer have been generalized. The functional and operational distribution in the system of ensuring the competitiveness of agricultural enterprises has been formed. The prospects for further research are to determine the cost-effectiveness of the proposed measures for the specific subject of industrial activity.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3972
ISSN: 2311-1186
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
problems-of-economy-2016-3_0-pages-153_158.pdf426,53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.