Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4478
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПіхтірьова, Аліна Володимирівна-
dc.contributor.authorПихтирева, Алина Владимировна-
dc.contributor.authorPikhtirova, Alina-
dc.date.accessioned2017-03-24T07:06:42Z-
dc.date.available2017-03-24T07:06:42Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationПіхтірьова А. В. Рубцева ферментація овець під впливом мінеральних добавок [Електронний ресурс] / А. В. Піхтірьова // Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок. - Львів : ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок, 2016. - Вип. 17.- № 2. - С. 54-59.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4478-
dc.descriptionThe article shows the effect of mineral additives on the indicators of rumen fermentation in sheep. It was established that in egalitarian performance during fermentation scar animal control and experimental groups practically no different. Amylase activity of microorganisms ranged from 0,52±0,05-0,56±0,04 conventional units. am. еd. and cellulose-lytic was 18,70±0,65 % in the control group and 18,80±0,70-18,86±0,68 % of the ewes of the experimental groups. The total mass of rumen microorganisms appeared at 0,1280±0,008-0,1296±0,006 g/100 ml in the control animals and research groups. As a result of the correction macro-microelement nutrition of sheep we found significant differences in the processes of rumen fermentation sheep in control and experimental groups. During the research period, the animals of the second group of microorganisms amylase activity gradually increased in 1,08, 1,12 and 1,18 times (p<0,05). In the third group of sheep amylase activity of microorganisms increased in 1,16-1,26 times (p<0,01) during the experiment. Given the correction of macro- microelement nutrition of sheep, the content of ammonia in the rumen of animals was in 1,10-1,14 times (p<0,05) than animals in the control group, indicating a more efficient use of protein components in animals research groups.uk_UK
dc.description.abstractУ статті наведені дані що до впливу мінеральних добавок на показники рубцевої ферментації в овець. Встановлено, що за зрівняльний період показники рубцевої ферментації у тварин контрольної та дослідних груп практично не відрізнялись. Амілолітична активність мікроорганізмів коливалась від 0,52±0,05 до 0,56±0,04 ум. ам. од, а целюлозолітична становила 18,70±0,65 % у тварин контрольної групи та 18,80±0,70-18,86±0,68 % в овець дослідних груп. Загальна маса мікроорганізмів рубця виявлена на рівні 0,1280±0,008-0,1296±0,006 г/100 мл у тварин контрольної та дослідних груп. У результаті корекції макро-мікроелементного живлення овець, нами встановлені значні відмінності у процесах рубцевої ферментації овець контрольної та дослідних груп. Упродовж дослідного періоду у тварин другої групи амілолітична активність мікроорганізмів послідовно підвищилась в 1,08, 1,12 та в 1,18 раза (р<0,05). В овець третьої групи активність амілолітичних мікроорганізмів підвищилась в 1,16-1,26 раза (р<0,01) за період досліду. За умов корекції макро-мікроелементного живлення овець, вміст аміаку у рубці тварин виявився в 1,10-1,14 раза (р<0,05) менше, ніж у тварин контрольної групи, що свідчить про більш ефективне використання білкових компонентів в організмі тварин дослідних груп. В статье приведены данные влияния минеральных добавок на показатели рубцовой ферментации у овец. Установлено, что за уравнительный период показатели рубцовой ферментации у животных контрольной и опытных групп практически не отличались. Амилолитическая активность микроорганизмов колебалась от 0,52±0,05 до 0,56±0,04 усл. ам. ед., а целюлозолитическая составляла 18,70±0,65 % у животных контрольной группы и 18,80±0,70-18,86±0,68 % у овец опытных групп. Общая масса микроорганизмов рубца оказалась на уровне 0,1280±0,008-0,1296±0,006 г/100 мл содержимого рубца у животных контрольной и опытных групп. В результате коррекции макро-микроэлементного питания овец нами установлены значительные различия в процессах рубцовой ферментации овец контрольной и опытных групп. В течении опытного периода у животных второй группы амилолитическая активность микроорганизмов последовательно увеличилась в 1,08, 1,12 и 1,18 раза (р<0,05). У овец третьей группы активность амилолитических микроорганизмов достоверно повышалась в 1,16-1,26 раза (р<0,01) на протяжении периода опыта. При коррекции макро-микроэлементного питания овец, содержание аммиака в рубце животных оказалось в 1,10-1,14 раза (р<0,05) меньше, чем у животных контрольной группы, что свидетельствует о более эффективном использовании белковых компонентов в организме животных опытных групп.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавокuk_UK
dc.subjectферментаціяuk_UK
dc.subjectрубецьuk_UK
dc.subjectвівціuk_UK
dc.subjectферментацияuk_UK
dc.subjectрубецuk_UK
dc.subjectовцыuk_UK
dc.subjectfermentationuk_UK
dc.subjectrumenuk_UK
dc.subjectsheepuk_UK
dc.titleРубцева ферментація овець під впливом мінеральних добавокuk_UK
dc.title.alternativeРубцовая ферментация овец под влиянием минеральных добавокuk_UK
dc.title.alternativeScar fermentation of sheep under the influence of mineral additivesuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Піхтірьова А. В.Рубцева ферментація овець.pdf1,15 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.