Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4524
Назва: | Ветеринарно-санитарная оценка продуктов забоя свиней при использовании комплекса дезинфицирующих средств |
Інші назви: | Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою свиней за використання комплексу дезінфікуючих засобів Veterinary- sanitary product evaluation pig slaughter by using a complex of disinfectants |
Автори: | Шкромада, Оксана Ивановна Шкромада, Оксана Іванівна Shkromada, Oksana |
Ключові слова: | дезинфектант предубойная масса масса парной туши дезінфектант передзабійна маса маса парної туші disinfectant slaughter weight carcass weight of steam |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | UASM |
Бібліографічний опис: | Шкромада О. И. Ветеринарно-санитарная оценка продуктов забоя свиней при использовании комплекса дезинфицирующих средств [Электронный ресурс] / О. И. Шкромада // Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Agrarian science. – Chisinău : UASM, 2016. – Nr. 1. – PP. 101–104. |
Короткий огляд (реферат): | Представлены результаты по исследованию качества свиного мяса, полученного в результате поставленного производственного опыта в хозяйствах Северо-востока Украины. Для опыта были сформированы группы свиней по 20 голов в каждой в контрольном помещении проводили дезинфекцию с использованием «Экоцид С» и «Виросан» (контроль), а во втором - «Би-дезтм» и препарат «Биоцидин» (опыт). Животных забивали по достижению 100 кг живой массы и отбирали пробы для органолептической, биохимической и санитарной экспертизы. В результате проведенных исследований было установлено, что предубойная масса опытных свиней была на 6,3 кг больше, чем у контрольных. Масса парной туши была больше у опытных животных на 4 кг (р0,5), процент выхода у опытных животных был выше только на 0,8 %. В результате определения массы мышечной ткани было установлено, что у поросят опытной группы ее было больше на 6,5 кг, или на 16 %; сала – на 1,75 кг (на 29,4 %), костей – на 0,18 кг, или на 1,9 % (р0,5). Через 48 часов хранения встречаются в опытных образцах мяса одиночные кокки, в контроле – 3-5 в поле микроскопа. Представлені результати дослідження якості свинячого м'яса, отриманого в результаті поставленого виробничого досвіду в господарствах Північно-сходу України. Для досліду були сформовані групи свиней по 20 голів у кожній в контрольному приміщенні проводили дезінфекцію з використанням «Екоцид С» і «Виросан» (контроль), а у другому - «Бі-дезтм» і препарат «Биоцидин» (досвід). Тварин забивали по досягненню 100 кг живої маси і відбирали проби для органолептичної, біохімічної і санітарної експертизи. В результаті проведених досліджень було встановлено, що предубойная маса досвідчених свиней була на 6,3 кг більше, ніж у контрольних. Маса парної туші була більше у дослідних тварин на 4 кг (р0,5), відсоток виходу у дослідних тварин був вищим лише на 0,8 %. В результаті визначення маси м'язової тканини було встановлено, що у поросят дослідної групи її було більше на 6,5 кг, або на 16 %; сала – на 1,75 кг (на 29,4 %), кісток – на 0,18 кг, або на 1,9 % (р0,5). Через 48 годин зберігання зустрічаються у дослідних зразках м'яса поодинокі коки, у контролі – 3-5 в полі мікроскопа. |
Опис: | The results of the study on the quality of pork, resulting staged production experience in the farms of North-Eastern Ukraine. For the experiment, pigs were grouped by 20 goals each in the control room to disinfect using "Ecocide C" and "Virosan" (control), and the second - "Bi-deztm" and drug "Biotsidin" (experience). The animals were sacrificed to achieve 100 kg live weight and samples were taken for sensory, biochemical and sanitary examination. As a result of the research it was found that the mass slaughter of pigs was experienced by 6,3 kg more than the controls. Weight pair carcass was greater in the experimental animals at 4 kg (р0,5), the percentage of output in the experimental animals was higher by only 0,8 %. As a result of determining the mass of muscle tissue was found that the test group of pigs it was minus 6,5 kg or 16 %; fat – 1,75 kg (29,4 %), bone – 0,18 kg, or 1,9 % (р0,5). After 48 hours of storage found in test samples of meat single cocci in control – 3-5 in the field of the microscope. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4524 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Шкромада О. И. Ветеринарно-санитарная оценка.pdf | 341,79 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.