Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4527
Title: | Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою свиней за використання дезінфектантів «Екоцид С» та «Віросан» |
Other Titles: | Ветеринарно-санитарная оценка продуктов убоя свиней при использовании дезинфектанту «Экоцид С» и «Віросан» Veterinary product evaluation slaughter of pigs for use for use disinfectants "Еcocide C" and "Virosan" |
Authors: | Шкромада, Оксана Іванівна Скляр, Олександр Іванович Шкромада, Оксана Ивановна Скляр, Александр Иванович Shkromada, Oksana Sklar, Aleksandr |
Keywords: | дезінфектант передзабійна маса маса парної туші дезинфектант передзабойная масса масса парной туши disinfectant ante weight carcass weight of steam |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | СНАУ |
Citation: | Шкромада О. І. Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою свиней за використання дезінфектантів «Екоцид С» та «Віросан»[Електронний ресурс] / О. І. Шкромада, О. І. Скляр // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина»/Сумський національний аграрний ун-т. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 11 (39). - С. 66-69. |
Abstract: | Представлені результати щодо впливу дезінфектантів на якість м’яса свиней, отриманого в результаті поставленого виробничого досліду в ТОВ АФ «Вперед» Сумського району Сумської області. Для експерименту були сформовані групи свиней по 20 голів у кожній. У приміщенні де утримувалась дослідна група дезінфекцію проводили препаратами «Єкоцид С» та «Віросан». У свинарському приміщенні «Віросан» використовували у вигляді холодного туману з розрахунку до 0,75 л препарату на 4 л води на 1000 м3 об'єму. Препарат «Экоцид С» використовували за наступною схемою. Профілактична дезінфекція приміщення та інвентарю в присутності свиней проводилась 1 % розчином щомісячно. Дезінфекція бійні, м’ясопереробних цехів, холодильних камер проводилась щоденно 1 % розчином в кінці кожної зміни після механічної очистки. В контрольному приміщенні дезінфекцію проводили розчином гашеного вапна. Тварин забивали по досягненню 100 кг живої маси та відбирали проби для органолептичної, біохімічної і санітарної експертизи. В результаті проведених досліджень було встановлено, що передзабійна маса в дослідних групах свиней була на 6,3 кг більше, ніж у контрольних. Представлены результаты относительно влияния дезинфектантов на качество мяса свиней, полученного в результате поставленного производственного опыта в ООО АФ «Вперед» Сумского района Сумской области. Для эксперимента были сформированы группы свиней по 20 голов в каждой. В помещении где содержалась исследовательская группа дезинфекцию проводили препаратами «Єкоцид С» и «Віросан». В свиноводческом помещении «Віросан» использовали в виде холодного тумана из расчета до 0,75 л препарата на 4 л воды на 1000 м3 объема. Препарат «Экоцид С» использовали по следующей схеме. Профилактическая дезинфекция помещения и инвентаря в присутствии свиней проводилась 1 % раствором ежемесячно. Дезинфекция бойни, мясоперерабатывающих цехов, холодильных камер проводилась ежедневно 1 % раствором в конце каждой смены после механической очистки. В контрольном помещении дезинфекцию проводили раствором гашеной извести. Животных забивали по достижению 100 кг живой массы и отбирали пробы для органолептической, биохимической и санитарной экспертизы. В результате проведенных исследований было установлено, что передзабійна масса в опытных группах свиней была на 6,3 кг больше, чем в контрольных. |
Description: | There are the results of the influence of disinfectants on the quality of pork obtained by Production tests delivered in AF "Next" Sumy, Sumy region. We formed two groups of pigs for the experiment. This groups consists of 20 pigs in each other. In the room where retained research team was retained, disinfection was conducted by such agents as "Ecocid C" and "Virosan." In the room "Virosan" we used it as a cold mist the rate to 0.75 liter product in 4 liters of water per 1000 m3 of volume. The drug "Ecocid C" we used in a following scheme. Preventive disinfection of premises and equipment in the presence of pigs carried with a 1% solution every month. Disinfection slaughterhouses, meat processing plants, cold rooms carried with a 1% solution every day at the end of each shift after mechanical cleaning. In the control room disinfection carried with slaked lime solution. The animals were sacrificed to achieve 100 kg live weight and samples were taken for organoleptic, biochemical and sanitary examination. As a result of studies we found that ante weight in experimental groups of pigs was on 6.3 kg more than the control. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4527 |
Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Шкромада О. І. Ветеринарно-санітарна оцінка забою свиней.pdf | 219,2 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.