Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4541
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКарпенко, К. О.-
dc.contributor.authorРожкова, Т. О.-
dc.contributor.authorВласенко, В. А.-
dc.contributor.authorКарпенко, Е. А.-
dc.contributor.authorРожкова, Т. А.-
dc.contributor.authorВласенко, В. А.-
dc.contributor.authorKarpenko, K. O.-
dc.contributor.authorRozhkova, T. О.-
dc.contributor.authorVlasenko, V. A.-
dc.date.accessioned2017-04-10T07:23:54Z-
dc.date.available2017-04-10T07:23:54Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationКарпенко К. О. Вплив альтернаріозного чорного зародку на показники якості зерна [Електронний ресурс] / К. О. Карпенко, Т. О. Рожкова, В. А. Власенко // Досягнення та перспективи генетики, селекції і рослин зернових культур : міжнародна наук.- практ. конф., присв. 150-річчю від дня народження С. Л. Франкфурта,(м. Київ,18 листопада 2016 р.). - Київ, 2016. - С. 137-138.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4541-
dc.descriptionAccording to the research found that the disease "black germ" in the area of north-eastern forest-steppe caused mainly fungi of Alternaria. Among the variety of samples Joy was less resistant to disease. In grains of black germ protein content increased on average by 0.7%, also increased wet gluten content in 2014 by 1.9% and 1.6% in 2015, respectively, compared with the grain without visual manifestations of the disease.uk_UK
dc.description.abstractЗа результатами досліджень виявлено, що захворювання «чорний зародок» у зоні північно-східного Лісостепу викликається переважно грибами роду Alternaria. Серед досліджуваних зразків сорт Відрада виявився найменш стійким до захворювання. У зернівках з чорним зародком уміст білка в середньому зростав на 0,7%, також збільшувався вміст сирої клейковини у 2014 р. на 1,9% та на 1,6% у 2015 р. відповідно, порівняно з зерном без візуальних проявів хвороби. По результатам исследований выявлено, что заболевание «черный зародыш» в зоне северо-восточной Лесостепи вызывается преимущественно грибами рода Alternaria. Среди исследуемых образцов сорт Отрада оказался наименее устойчивым к заболеванию. В зерновках с черным зародышем содержимое белка в среднем увеличевался на 0,7%, также увеличивалось содержание сырой клейковины в 2014 на 1,9% и на 1,6% в 2015 соответственно по сравнению с зерном без визуальных проявлений болезни.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.subjectпшениця м'яка озимаuk_UK
dc.subjectімунітетuk_UK
dc.subjectальтернаріозний чорний зародокuk_UK
dc.subjectпшеница мягкая озимаяuk_UK
dc.subjectиммунитетuk_UK
dc.subjectальтернариозный черный зародышuk_UK
dc.subjectwinter bread wheatuk_UK
dc.subjectresistanceuk_UK
dc.subjectalternarioznyy black embryouk_UK
dc.titleВплив альтернаріозного чорного зародку на показники якості зернаuk_UK
dc.title.alternativeВлияние альтернариозного черного зародыша на показатели качества зернаuk_UK
dc.title.alternativeEffect of black embryo alternarioznohoquality score grainuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Карпенко К. О. Вплив альтернаріозного.pdf142,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.