Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4541
Title: | Вплив альтернаріозного чорного зародку на показники якості зерна |
Other Titles: | Влияние альтернариозного черного зародыша на показатели качества зерна Effect of black embryo alternarioznohoquality score grain |
Authors: | Карпенко, К. О. Рожкова, Т. О. Власенко, В. А. Карпенко, Е. А. Рожкова, Т. А. Власенко, В. А. Karpenko, K. O. Rozhkova, T. О. Vlasenko, V. A. |
Keywords: | пшениця м'яка озима імунітет альтернаріозний чорний зародок пшеница мягкая озимая иммунитет альтернариозный черный зародыш winter bread wheat resistance alternarioznyy black embryo |
Issue Date: | 2016 |
Citation: | Карпенко К. О. Вплив альтернаріозного чорного зародку на показники якості зерна [Електронний ресурс] / К. О. Карпенко, Т. О. Рожкова, В. А. Власенко // Досягнення та перспективи генетики, селекції і рослин зернових культур : міжнародна наук.- практ. конф., присв. 150-річчю від дня народження С. Л. Франкфурта,(м. Київ,18 листопада 2016 р.). - Київ, 2016. - С. 137-138. |
Abstract: | За результатами досліджень виявлено, що захворювання «чорний зародок» у зоні північно-східного Лісостепу викликається переважно грибами роду Alternaria. Серед досліджуваних зразків сорт Відрада виявився найменш стійким до захворювання. У зернівках з чорним зародком уміст білка в середньому зростав на 0,7%, також збільшувався вміст сирої клейковини у 2014 р. на 1,9% та на 1,6% у 2015 р. відповідно, порівняно з зерном без візуальних проявів хвороби. По результатам исследований выявлено, что заболевание «черный зародыш» в зоне северо-восточной Лесостепи вызывается преимущественно грибами рода Alternaria. Среди исследуемых образцов сорт Отрада оказался наименее устойчивым к заболеванию. В зерновках с черным зародышем содержимое белка в среднем увеличевался на 0,7%, также увеличивалось содержание сырой клейковины в 2014 на 1,9% и на 1,6% в 2015 соответственно по сравнению с зерном без визуальных проявлений болезни. |
Description: | According to the research found that the disease "black germ" in the area of north-eastern forest-steppe caused mainly fungi of Alternaria. Among the variety of samples Joy was less resistant to disease. In grains of black germ protein content increased on average by 0.7%, also increased wet gluten content in 2014 by 1.9% and 1.6% in 2015, respectively, compared with the grain without visual manifestations of the disease. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4541 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Карпенко К. О. Вплив альтернаріозного.pdf | 142,46 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.