Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4715
Назва: Откормочные и убойные качества гибридных свиней при различной интенсивности их роста
Інші назви: Відгодівельні та забійні якості гібридних свиней при різної інтенсивності їх росту
Feeding and slaughtering qualities of hybrid pigs at different intensity of their growth
Автори: Повод, Николай Григорьевич
Самохина, Евгения Анатольевна
Киселев, Александр Борисович
Повод, Микола Григорович
Самохіна, Євгенія Анатоліївна
Кисельов, Олександр Борисович
Povod, Nicolai Hryhorevych
Samokhina, Eugene Anatolyvna
Kyselev, Alexander Borisovich
Ключові слова: свиньи
откорм
интенсивность роста
свині
відгодівля
інтенсивність росту
pigs
fattening
growth rate
Дата публікації: 2017
Видавництво: БГСХА
Бібліографічний опис: Повод Н. Г. Откормочные и убойные качества гибридных свиней при различной интенсивности их роста [Электронный ресурс] / Н. Г. Повод, Е. А. Самохина, А. Б. Киселев // Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства : сборник научных трудов / гл. ред. П. А. Саскевич. - Горки : БГСХА, 2017. - № 2. - С.111-117.
Короткий огляд (реферат): Изучалась зависимость откормочных и убойных качеств свиней в зависимости от интенсивности их роста при откорме. Установлено, что повышенная скорость роста свиней при откорме определяла их абсолютный прирост, а соответственно и конечную массу при откорме и способствовала лучшей скороспелости. Убойные качества свиней зависели от предубойной живой массы, которая в свою очередь была обусловлена интенсивностью роста свиней. С увеличением предубойной массы увеличивался убойный выход, длина туши и толщина подкожного сала. Вивчалась залежність відгодівельних та забійних якостей свиней в залежності від інтенсивності їх росту при відгодівлі. Встановлено, що підвищення швидкості росту свиней при відгодівлі визначала їх абсолютний приріст, а відповідно і кінцеву масу при відгодівлі і впливала кращій скоростиглості. Забійні якості свиней залежали від перед забійної живої маси, яка в свою чергу була обумовлена інтенсивністю росту свиней. З збільшенням перед забійної маси збільшився забійний вихід, довжина туши і товщина підшкірного сала.
Опис: The study of dependence the fattening and slaughter qualities of pigs to depending on the intensity of their growth during fattening. It was found that the increased growth rate of pigs during fattening determined their absolute growth, and, accordingly, the final mass at fattening and contributed to better early maturity. Slaughter qualities of pigs depended on pre-slaughter live weight, which in turn was due to the intensity of pig growth. With the increase in the pre-slaughter weight, the slaughter yield, the length of the carcass and the thickness of the subcutaneous fat increased.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4715
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Повод Н. Г. Откормочные и убойные качества.pdf362,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.