Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4915
Title: Дослідження стану білково-протеїназного комплексу безглютенового борошняного тіста
Other Titles: Исследование состояния белково-протеиназного комплекса безглютенового мучного теста
Investigation of protein-proteinase complex of gluten-free flour test
Authors: Лобачова, Надія Леонідівна
Мельник, Оксана Юріївна
Лобачёва, Надежда Леонидовна
Мельник, Оксана Юрьевна
Lobachova, Nadiiya Leonidivna
Melnik, Oksana Yuryivna
Keywords: безглютенове тісто
трансглютаміназа
колагенвмісні білки
безглютеновой тесто
трансглютаминаза
коллагенсодержащие белки
gluten-free dough
transglutaminase
kolahenvmisni proteins
Issue Date: 2017
Publisher: United Arab Emirates, Ajman
Citation: Лобачова Н. Л. Дослідження стану білково-протеїназного комплексу безглютенового борошняного тіста [Електронний ресурс] / Н. Л. Лобачова, О. Ю. Мельник // Proceedings of the III International Scientific and Practical Conference "Innovative Technologies in Science", (Dubai, UAE, February 28, 2017). - 2017. - № 3 (19), Vol. 1. – Р. 18-21.
Abstract: У статті розкриваються особливості стану білково-протеїназного комплексу борошняного тіста, що є вкрай важливим для розуміння можливих механізмів регулювання структури безглютенового тіста за допомогою ферменту трансглютамінази за наявності колагенвмісних білків. На основі експериментальних дослідженнях із застосуванням ІЧ - спектроскопічного, титриметричного аналізу молекулярно-масового розподілу білкових речовин борошняної сировини, встановлено можливості впливу ферменту трансглютаміназа на конфірмаційний стан біополімерів борошняного тіста на основі борошняних сумішей. В статье раскрываются особенности состояния белково-протеиназного комплекса мучного теста, что крайне важно для понимания возможных механизмов регулирования структуры безглютенового теста с помощью фермента трансглютаминазы при наличии коллагеносодержащих белков. На основе экспериментальных исследованиях с применением ИК - спектроскопического, титриметрического анализа молекулярно-массового распределения белковых веществ мучного сырья, установлено возможности влияния фермента трансглютаминаза на конфирмационное состояние биополимеров мучного теста на основе мучных смесей.
Description: In the article features state-protein complex proteyinaznoho flour dough, which is extremely important for the understanding of possible mechanisms of regulation structures gluten-free dough with the enzyme transglutaminase in the presence kolahenvmisnyh proteins. Based on experimental studies using IR - spectroscopic, titrimetric analysis of molecular weight distribution of proteins raw flour, found opportunities to influence the enzyme transglutaminase in the state conformation of biopolymers flour dough based on flour blends.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4915
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дубаи..PDF537,91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.