Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5493
Назва: Вплив синтетичного DL-метіоніну на рубцеву ферментацію та секретоутворюючу функцію молочної залози корів
Інші назви: Влияние синтетического DL-метионина на рубцевую ферментацию и секретообразующую функцию молочной железы коров
Effect of synthetic DL-methionine to fermentation and scar sekretoobrazuyuschuyu function breast cows
Автори: Камбур, М. Д.
Замазій, А. А.
Камбур, М. Д.
Замазий, А. А.
Кambur, M. D.
Zamazy, A. A.
Ключові слова: метіонін
рубцева ферментація
молокоутворення
метионин
рубцовая ферментация
молокообразование
methionine
scar fermentation
lactation
Дата публікації: 2016
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Камбур М. Д. Вплив синтетичного DL-метіоніну на рубцеву ферментацію та секретоутворюючу функцію молочної залози корів [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 6 (38). - С. 24-26.
Короткий огляд (реферат): В статті розглянуто вплив лімітуючої амінокислоти DL-метіоніну на рубцеву ферментацію, обмін речовин, секреторну функцію молочної залози. Встановлено, що використання синтетичного DL-метіоніну в раціон корів до норми та понад 10 % підвищує молоко утворення на 15,7 %. Доведено, що забезпечення корів метіоніном до норми та на 10 % вище вплинуло стимулююче на секреторну функцію молочної залози, позитивно – на кількість та активність мікроорганізмів рубця. Найбільш чутливими на надходження метіоніну виявились целюлозолітичні мікроорганізми умістимого рубця кількість яких зростала в 1,27-1,90 рази (р<0,001). Кількість протеолітичних мікроорганізмів у вмістимому рубця підвищилась в 1,32 рази (р<0,05). Целюлозолітична активність мікроорганізмів у вмістимому рубця корів дослідних груп виявилась в 1,34 рази (р<0,001) більше, ніж у корів контрольної групи. В статье рассмотрено влияние лимитирующей аминокислоты синтетического DL-метионина на рубцовую ферментацию, обмен веществ, секреторную функцию молочной железы. Установлено, что использование синтетического DL-метионина в рационе коров до нормы и на 10 % больше, повышает их молочную продуктивность на 15,7 %. Доказано, что обеспечение коров метионином до нормы и на 10 % выше стимулирующе повлияло на секреторную функцию молочной железы, положительно – на количество и активность микроорганизмов рубца. Наиболее чувствительными на поступление метионина оказались целюлозолитичные микроорганизмы содержимого рубца количество которых росло в 1,27-1,90 в раза (р<0,001). Количество протеолитических микроорганизмов содержимого рубца повысилась в 1,32 раза (р<0,05). Целюлозолитическая активность микроорганизмов содержимого рубца коров опытных групп оказалась в 1,34 раза больше, чем у коров контрольной группы.
Опис: In the article considered the influence of the limiting amino acid synthetic DL-methionine in the scar fermentation metabolism and secretory function of the breast. It is found that the use of synthetic DL-methionine in the diet of cows to Norms and 10 % more, their milk production increases by 15,7 %. It is proved that the provision of cows to normal methionine and 10 % above a stimulating effect on the secretory function of the mammary gland, a positive - the amount and activity of ruminal microorganisms. Most sensitive to the flow of methionine appeared cellulolytic microorganisms rumen contents whose number grew to 1,27-1,90 at times (p<0,001). Number of proteolytic microorganisms rumen contents has increased in 1,32 times (p<0,05). Cellulolytic activity of cow rumen contents in experimental groups was in 1,34 times greater than that of the cows in control group.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5493
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf590,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.