Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5545
Title: Визначення оптимальних режимів попередньої інкубації проб молока для підрахунку у ньому кількості психротрофних мікроорганізмів
Other Titles: Определение оптимальных режимов предварительной инкубации проб молока для подсчета в нем количества психротрофних микроорганизмов
Determination of the optimal conditions of preliminary incubation of samples of milk for counting the number of psychrotrophic microorganisms
Authors: Касянчук, В. В.
Бергілевич, О. М.
Терьохіна, О. В.
Касянчук, В. В.
Бергилевич, А. Н.
Терехина, Е. В.
Kasianchuk, V.
Berhilevych, O.
Terehina, O.
Keywords: молоко-сировина
психротрофні мікроорганізми
загальна кількість мікроорганізмів
молоко-сырье
психротрофные микроорганизмы
количество микроорганизмов
rawmilk
psychrotrophic microorganisms
the total number of microorganisms
Issue Date: 2016
Publisher: СНАУ
Citation: Касянчук В. В. Визначення оптимальних режимів попередньої інкубації проб молока для підрахунку у ньому кількості психротрофних мікроорганізмів [Електронний ресурс] / В. В. Касянчук, О. М. Бергілевич, О. В. Терьохіна // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 11 (39). - С. 59-63.
Abstract: В статті наводиться наукове обґрунтування використання показника передінкубаційного тесту в контролі за психротрофними мікроорганізмами, який полягає у попередній інкубації вихідної проби сирого молока за температури 12°С протягом 12-18 годин з послідуючим посівом її розведень під тверде поживне середовище та культивуванням (класичний метод) при цьому період проведення досліджень скорочується з 7-10 діб до 2-3 діб. Використання передінкубаційного тесту у комплексі з іншими санітарно-гігієнічними показниками (кількість МАФАнМ та соматичних клітин) сирого молока буде сприяти не лише покращенню моніторингу за психротрофними мікроорганізмами, а ще буде адекватним показником санітарного стану молочного обладнання, параметрів зберігання молока охолодженим та санітарно-гігієнічних умов отримання молока на фермі в цілому. В статье представлено научное обоснование использования показателя перединкубационного теста в контроле за психротрофнимы микроорганизмами, который заключается в предварительной инкубации исходной пробы сырого молока при температуре 12 ° С в течение 12-18 часов с последующим посевом ее разведенных под твердую питательную среду и культивированием (классический метод) при этом период проведения исследований сокращается с 7-10 суток до 2-3 суток. Использование перединкубационного теста в комплексе с другими санитарно-гигиеническими показателями (количество МАФАнМ и соматических клеток) сырого молока будет способствовать не только улучшению мониторинга за психротрофными микроорганизмами, а еще будет адекватным показателем санитарного состояния молочного оборудования, параметров хранения молока охлажденным и санитарно-гигиенических условий получения молока на ферме в целом.
Description: The article provides a scientific justification of using ofpreliminary incubation test in the control of psychrotrophic microorganisms, which consists of pre-incubating the initial sample of raw milk at a temperature of 12° C for 12-18 hours, following by inoculation dilutions under a solid nutrient medium and the culturing (classical method ). The period of study is reduced from 7-10 days to 2-3 days Using preliminary incubation test in combination with other sanitary and hygienic indicators (total bac-terial count and number of somatic cells) of raw milk will contribute not onlyimprove monitoring of the psychrotrophic microorganisms, but will be adequate indicator of the sanitary condition of dairy equipment, storage parameters of milk cold and sanitary conditions of milk at the farm as a whole.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5545
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
16.pdf1,05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.