Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5562
Назва: Експериментальне обґрунтування економічної ефективності системи контролю бактеріозів птиці
Інші назви: Экспериментальное обоснование экономической эффективности системы контроля бактериозов птицы
Experimental substantiation of economic efficiency of control system of bacteriosis of poultry
Автори: Касяненко, О. І.
Касьяненко, О. И.
Kasyanenko, O. I.
Ключові слова: контроль
бактеріози
птиця
микроорганизмы
продукция птицеводства
изоляция
microorganisms
products of the poultry
isolation
Дата публікації: 2016
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Касяненко О. І. Експериментальне обґрунтування економічної ефективності системи контролю бактеріозів птиці [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 11 (39). - С. 122-126.
Короткий огляд (реферат): В статті представлені дані щодо розробки системи контролю бактеріозів птиці та економічна оцінка її ефективності. На основі експериментального обґрунтування проведених досліджень встановлено, що система складається з етапів контролю. Перший етап ґрунтується на організації та проведенні комплексу профілактичних заходів із застосуванням екологічно нешкідливих засобів. На другому етапі проведено систематичний контроль продукції птахівництва в умовах забійних цехів щодо контамінації їх бактеріальними патогенами. Третій етап – проведення лабораторних досліджень на основі застосування засобів та методів, що відповідають вимогам міжнародної нормативної бази проведення аналітичних досліджень. Четвертий етап у системі контролю – дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час технологічних процесів забою, патрання та застосування екологічно безпечних засобів із метою зниження мікробної контамінації тушок птиці на етапі переробки. Економічна ефективність запропонованої системи контролю визначена на основі результатів її впровадження в умовах птахогосподарств. В статье представлены данные по разработке системы контроля бактериозов птицы и экономическая оценка её эффективности. На основании экспериментального обоснования проведенных исследований установлено, что система контроля состоит из этапов контроля. Первый этап основывается на организации и проведении комплекса профилактических мероприятий с применением экологически безвредных средств. На втором этапе проведен систематический контроль контаминации продукции птицеводства бактериальными патогенами в условиях убойных цехов. Третий этап – проведение лабораторных исследований на основании применения средств и методов, которые соответствуют требованиям международной нормативной базы проведения аналитических исследований. Четвертый этап в системе контроля – соблюдение санитарно-гигиенических требований при технологических процессах убоя, потрошения и применения экологически безопасных средств с целью снижения микробной контаминации тушек птицы на этапе переработки. Экономическая эффективность предложенной системы контроля определена на основе результатов ее внедрения в условиях птицеводческих хозяйств.
Опис: This article presents the data for the study of control system of bacteriosis of poultry. It is set on the basis of experimental ground of the conducted researches, that the system includes the control stages. First stage based on organizations and carry out of complex of prophylactic measures at growing of poultry with application ecologically of harmless facilities. On the second stage it is necessary to conduct of systematic control of products of the poultry farming to the conditions for slaughters to contamination of microorganisms. The third stage is the leadthrough of laboratory researches on the basis of application of facilities and meth-ods which must respond to request international normative base of leadthrough of analytical researches. Fourth stage of control system is observance of sanitary-hygenic requirements during the technological processes of slaughter, comsumer and application of ecologically of safe facilities with the purpose of decline of microbal contamination of carcasses of poultry on the stage of processing. Efficiency of the checking system of bacterial infection is confirmed on the basis of results of its introduction in the conditions of poultry farms.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5562
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
29.pdf1,19 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.