Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5562
Title: Експериментальне обґрунтування економічної ефективності системи контролю бактеріозів птиці
Other Titles: Экспериментальное обоснование экономической эффективности системы контроля бактериозов птицы
Experimental substantiation of economic efficiency of control system of bacteriosis of poultry
Authors: Касяненко, О. І.
Касьяненко, О. И.
Kasyanenko, O. I.
Keywords: контроль
бактеріози
птиця
микроорганизмы
продукция птицеводства
изоляция
microorganisms
products of the poultry
isolation
Issue Date: 2016
Publisher: СНАУ
Citation: Касяненко О. І. Експериментальне обґрунтування економічної ефективності системи контролю бактеріозів птиці [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 11 (39). - С. 122-126.
Abstract: В статті представлені дані щодо розробки системи контролю бактеріозів птиці та економічна оцінка її ефективності. На основі експериментального обґрунтування проведених досліджень встановлено, що система складається з етапів контролю. Перший етап ґрунтується на організації та проведенні комплексу профілактичних заходів із застосуванням екологічно нешкідливих засобів. На другому етапі проведено систематичний контроль продукції птахівництва в умовах забійних цехів щодо контамінації їх бактеріальними патогенами. Третій етап – проведення лабораторних досліджень на основі застосування засобів та методів, що відповідають вимогам міжнародної нормативної бази проведення аналітичних досліджень. Четвертий етап у системі контролю – дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час технологічних процесів забою, патрання та застосування екологічно безпечних засобів із метою зниження мікробної контамінації тушок птиці на етапі переробки. Економічна ефективність запропонованої системи контролю визначена на основі результатів її впровадження в умовах птахогосподарств. В статье представлены данные по разработке системы контроля бактериозов птицы и экономическая оценка её эффективности. На основании экспериментального обоснования проведенных исследований установлено, что система контроля состоит из этапов контроля. Первый этап основывается на организации и проведении комплекса профилактических мероприятий с применением экологически безвредных средств. На втором этапе проведен систематический контроль контаминации продукции птицеводства бактериальными патогенами в условиях убойных цехов. Третий этап – проведение лабораторных исследований на основании применения средств и методов, которые соответствуют требованиям международной нормативной базы проведения аналитических исследований. Четвертый этап в системе контроля – соблюдение санитарно-гигиенических требований при технологических процессах убоя, потрошения и применения экологически безопасных средств с целью снижения микробной контаминации тушек птицы на этапе переработки. Экономическая эффективность предложенной системы контроля определена на основе результатов ее внедрения в условиях птицеводческих хозяйств.
Description: This article presents the data for the study of control system of bacteriosis of poultry. It is set on the basis of experimental ground of the conducted researches, that the system includes the control stages. First stage based on organizations and carry out of complex of prophylactic measures at growing of poultry with application ecologically of harmless facilities. On the second stage it is necessary to conduct of systematic control of products of the poultry farming to the conditions for slaughters to contamination of microorganisms. The third stage is the leadthrough of laboratory researches on the basis of application of facilities and meth-ods which must respond to request international normative base of leadthrough of analytical researches. Fourth stage of control system is observance of sanitary-hygenic requirements during the technological processes of slaughter, comsumer and application of ecologically of safe facilities with the purpose of decline of microbal contamination of carcasses of poultry on the stage of processing. Efficiency of the checking system of bacterial infection is confirmed on the basis of results of its introduction in the conditions of poultry farms.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5562
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
29.pdf1,19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.